saznajte više

5 trikova za bezbolno čupanje obrva: Ovako nikada nećete uništiti oblik!

Odlični saveti.

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

OBRVE ČUPAJTE NAKON TUŠIRANJA ILI KUPKE

 

Logika je identična kao i kod brijanja: topla voda otvara folikul dlake pa je čupanje lakše i manje boli. Ukoliko nemate vremena da se tuširate, nekoliko minuta preko obrva držite peškirić natopljen toplom vodom i dobićete isti efekat.

 

LED (ILI OHLAĐENE KAŠIKE)

 

Led ili ohlađene kašike možete koristiti na dva načina. Jedan je pre čupanja - u tom slučaju ignorišite prethodni savet o toploj vodi - pošto će od hladnoće koža malo utrnuti pa će bol biti znatno manji. Isprobajte oba saveta i odlučite koji vam više odgovara - funkcionišu na različitim principima ali oba funkcionišu. Drugi način jeste da se led koristi nakon čupanja obrva pošto će hlađenje smanjiti otok i crvenilo, kao i ublažiti bol. Budite obazrivi da ne preterate sa dužinom držanja leda i ne stavljajte ga direktno na kožu već ga uvijte u maramicu.

OŠTRA PRINCETA JE PRESUDNA

 

Kako za efikasnost tako i za što manji bol, neophodno je da koristite ili novu ili dobro naoštrenu pincetu. Tupoj pinceti je mesto samo u kanti pošto ne samo da dlačice kida umesto da ih iščupa iz korena, već njome rizikujete i da uštinete kožu.

 

DLAČICE HVATAJTE U KORENU

 

I uvek vucite u smeru rasta. Čupanje obrva nije baš prijatna stvar ali ukoliko ne uhvatite dlačicu kako i gde treba, iskliznuće i moraćete sve da ponavljate ili će se polomiti, a tada ju je teže iščupati.

 

INTENZIVNA NEGA POSLE ČUPANJA

 

Osim leda, koji vam svakako preporučujemo, nije zgoreg da nakon hlađenja nanesete i neku kremu sa protivupalnim dejstvom.

 

ZABORAVITE NA UVELIČAVAJUĆA OGLEDALA

 

Ona su vam najveći neprijatelj kada je čupanje obrva u pitanju zato što se, figurativno, koncentrišete na drveće, a ne na šumu. Na njima ne možete da vidite celo lice, a kamoli drugu obrvu i zato je jako lako preterati, promeniti im oblik kako ne treba i sl. Potrebno vam je ogledalo na kom lepo i sve vreme možete da vidite celo lice. Ne igrajte se.

 

BELA ILI KREM OLOVKA

 

Ukoliko niste baš sigurni kako da napravite oblik, poslužite se ovim trikom: željeni oblik iscrtajte oko obrve belom olovkom za oči (realno, bilo koja baš svetla boja dolazi u obzir). Na taj način, čak i ako se približite previše ogledalu niste u opasnosti da pogrešite. Generalno, ukoliko niste sigurni, držite se maksime “manje je više”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...