jednostavni recepti

5 maski za lice: Suva i masna koža, mitiseri, upaljena koža - za svaki poblem postoji rešenje!

Jednostavni recepti koje možete pripremiti kod kuće!

Nega
Autor:
5 maski za lice: Suva i masna koža, mitiseri, upaljena koža - za svaki poblem postoji rešenje!
Foto: Shutterstock

Maske za lice su čarobni štapići koji nas redovno spašavaju u raznim situacijama.

Za prevenciju osipa, protiv mitesera ili tamnih krugova ispod očiju, kada je potrebno brzo dovesti kožu u red ili se oporaviti nakon zabave, da biste se rešili bora ili suvoće - u svakom slučaju maska zaista može pomoći ako je pravilno odaberete.

S obzirom na to da Marfijev zakon deluje u svakom domenu našeg života, onda kada su nam najpotrebnije, maske nam neretko nisu pri ruci. Ipak, i taj problem ima svoje rešenje, koje se krije u našim rukama. Od davnina, žene su same pravile maske za svoje lice, dok i dan danas, uprkos svom usavršavanju industrije lepote i napretku, mnoge tvrde da su maske iz kuće radinosti daleko bolje.

Postoji još jedan značajan plus kod DIY maski - uvek znate šta je tačno u sastavu, za razliku od kupovnih! Ovog puta, otkrivamo vam pet maski koje veoma lako možete sami napraviti, a koje će vam pomoći da se otarasite brojnih problema.

Protiv mitesera

Miteseri na koži su problem svake devojke koja živi u metropoli. Gotovo je nemoguće izbeći zagađivanje pora, ali prilično je lako redovno se rešavati mitesera. Za čudesnu domaću crnu masku pomešajte nekoliko usitnjenih tableta aktivnog uglja sa kašikom želatina i mleka. Dobijenu smesu zagrejte u mikrotalasnoj i nanesite na T-zonu lica, na pola sata. Uklonite očvrsli film - i dobićete je čistu kožu.

Za hidrataciju

Hidratacija je posebno važna tokom jeseni i zime, kada počinje sezona grejanja. Pomešajte ovsenu kašu usitnjenu u blenderu sa medom i pavlakom i nanesite na lice. Potrebno je da maska odstoji oko 20 minuta. Ovsena kaša će pomoći hidrataciji ćelija kože i ublažiti suvoću.

Protiv bora

Noćna maska će vam pomoći da se rešite bora i sprečite njihovu pojavu. Svi sastojci za to mogu se lako pronaći u vašoj kuhinji: zrela banana, kokosovo ili maslinovo ulje i med. Bananu je potrebno zgnječiti i pomešati sa ostalim sastojcima, a pripremljenu masku naneti na lice preko noći i isprati sledećeg jutra.

Nega masne kože

Zeleni čaj nas smiruje ne samo iznutra, već i spolja: sve zbog antioksidanata sadržanih u njegovim listovima. Kašiku zelenog čaja pomešajte sa kvascem i prelijte ključalom vodom. Posle 20 minuta dodajte smesi limunov sok i nanesite na lice pola sata.

Protiv osipa

Da biste se rešili osipa na koži, možete napraviti masku od masne pavlake i kamilice. Sameljite kamilicu, pomešajte dva sastojka, nanesite na lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Kamilica će smiriti kožu, dok će pavlaka bogata vitaminima A i E kožu učiniti mekšom i ujednačenijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs