saznajte više

Sveti gral u nezi kože posle pedesete: Koristite hidratantna ulja i gledajte kako bore nestaju!

Postoji mnogo proizvoda koji imaju za cilj smanjenje znakova starenja.

Nega
10:09h Autor:
Sveti gral u nezi kože posle pedesete: Koristite hidratantna ulja i gledajte kako bore nestaju!
Sindi Krafrod, Foto: Profimedia

Vaš um može ići direktno na serume, dnevne i noćne kreme i maske. U stvari, jedan od ključnih proizvoda u borbi protiv bora je hidratantno ulje, jer pored znakova starenja može istovremeno i vrlo efikasno tretirati suvu kožu na licu.

Vremenom se nivo vlažnosti kože smanjuje, uzrokujući suvoću i dehidrataciju, što čini fine linije i bore primetnijim. Ulja za lice ne samo da vlaže kožu, već nude snažno antioksidativno dejstvo, dok zbog svog lipofilnog sastava lakše i brže prodiru u površinski sloj, sprečavajući tako snažniji gubitak hidratacije.

Ova suva ulja, za razliku od tradicionalnih biljnih ulja, ne ostavljaju masne ostatke na koži i odmah se apsorbuju. Međutim, to ne znači da su pogodna za sve tipove kože.

Idealan izbor za suvu i zrelu kožu jekokosovo ulje, ali i ulje avokada, dok su za upotrebu na masnoj koži poželjna ulja lagane teksture poput jojobe i ulja čajevca. Za primetne rezultate preporučuje se nanošenje ulja jednom dnevno - idealno noću - kao poslednji korak rutine nege kože.

Zagrejte proizvod tako što ćete sipati nekoliko kapi na dlanove i nežno ih trljati. Zatim naslonite dlanove na lice i lagano tapkajte od centra ka obrazima da biste ga raširili po celoj koži. Potrebna su najmanje tri meseca da telo proizvede novi kolagen i elastično tkivo. Ako vidite trenutne rezultate, to nije zbog novog kolagena, već zbog hidratantnih efekata proizvoda, jer kada je koža dobro hidrirana, izgled finih linija i bora se poboljšava.

Sadržaj dragocenih hranljivih sastojaka je mnogo veći u uljima za lice nego u kremama, zbog čega upotreba ulja donosi neposrednije i impresivnije rezultate. To naravno ne znači da je upotreba kreme neadekvatan način hidratacije.

Idealno bi bilo da se oba koriste u kombinaciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs