nega kose

Ulja za kosu: Koristite ih samo na ovaj način i dlaka će biti 100 puta sjajnija i jača!

Ulja za kosu su proizvodi koji su svima nama potrebni, bez obzira na tip kose.

Nega
Autor:
Ulja za kosu: Koristite ih samo na ovaj način i dlaka će biti 100 puta sjajnija i jača!
Foto: Shutterstock

Ona su postala deo naše rutine poslednjih godina, ali istina je da ulja za kosu postoje hiljadama godina. Zapravo ih nalazimo kao ključni sastojak ajurvedske nege, koja pruža hidrataciju i zdravlje kosi i koži glave. To su prirodna ulja koja se ekstrahuju iz voća i semena, poput badema, kokosa, susama i mnogih drugih.

Postoje i ulja za kosu koja sadrže ekstrakte biljaka i cvetova, dok neka u svom sastavu imaju sintetičke sastojke, kako bi bila lakša, a samim tim i idealna i za najtanju kosu.

Prednosti ulja za kosu

Dobro ulje treba efikasno da tretira kosu, obezbedi joj hranjivost i lep sjajni završetak frizure. Međutim, ako želite proizvod koji zaista regeneriše vašu kosu, odlučite se za ulje sa prirodnim sastojcima. Na primer, ono sa voćnim i biljnim sastojcima bogato je vitaminima A, D, E i B6, koji pomažu da kosa ostane zdrava. Pored toga, ulja nadoknađuju izgubljene lipide hranljivim masnim kiselinama i pružaju snažnu antioksidativnu zaštitu protiv slobodnih radikala, sprečavajući tako lomljenje kose i lošu boju. Ali pored ovih osnovnih karakteristika, ulje, bilo potpuno prirodno ili sa sintetičkim sastojcima, takođe može da pojača i sjaj kose ili čak zaštiti kosu od visoke temperature uređaja za oblikovanje.

Kako koristiti ulja za kosu

Još jedna prednost ulja za kosu povezana je sa njihovom svestranošću. Možete ih koristiti jednom nedeljno, pre kupanja, kao tretman za regeneraciju kose. Stavite dovoljno ulja na suvu kosu, raščešljajte je i sačekajte 10 minuta pre šamponiranja. Takođe je idealan proizvod za raspetljavanje kose: stavite nekoliko kapi na ruke, nežnim pokretima nanesite na opranu kosu, a zatim očešljajte kosu četkom. Svakodnevno možete kosu vlažiti uljem i dati sjaj svojoj frizuri, izbegavajući koren kose, koji sam po sebi ima dovoljno prirodnih ulja.

Kovrdžava i suva kosa, konačno, posebno vole ulja, jer uvojci dobijaju divan oblik.

Dodatni saveti:

- Napravite savršen hidratantni i hranljivi koktel mešanjem nekoliko kapi ulja sa regeneratorom.

- Ne preterujte sa količinom ulja koju koristite. Dovoljno je samo nekoliko kapi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs