MOĆNA BILJKA

Aloe vera uništava akne i uklanja i najdublje bore sa lica: Ali samo ako se koristi na ovaj način!

Efikasnije rešenje za uklanjanje bora ne postoji

Nega
Autor:
Aloe vera uništava akne i uklanja i najdublje bore sa lica: Ali samo ako se koristi na ovaj način!
Foto: Shutterstock

Aloe vera je biljka koja ima čudotvorna dejstva na kožu lica. Gel ove biljke leči gotovo sva kožna oboljenja. Uspešno se bori sa aknama, briše i ono najdublje bore, fleke i licu vraća blistavost i svežinu.

Gel se nalazi u mesnatim listovima, a upravo on se nalazi u sastavu mnogih krema i kozmetičkih proizvoda. Ipak, najbolje efekte ćete imati ukoliko koristite gel direktno iz biljke.

Iako nije karakteristična za naše podneblje, aloe vera, se može uspešno uzgajati u svakom domu.

Gel se nanosi direktno iz biljke, a s obirom da u tom slučaju nije razblažen kao što je to slučaj kada se nađe u kremama, ima veću koncetraciju sastojaka i mnogo bolje deluje na kožu, dubinski prodirući i u nadublje slojeve.

Aloe vera vraća licu mladost, zdravlje i lepotu. U sebi ima 75 sastojaka, a većina njih je našem licu neophodna. U gelu se nalaze vitamini, minerali, šećeri, salicilna kiselina, sastojci koji čiste kožu, enzimi koji leče upalu kože, šećeri, sastojci koji su namenjeni za zaceljivanje rana. Što se tiče vitamina, u aloinom gelu nalaze se vitamini A, B, C, E, B12.

Kralj među prirodnim uljima: Rešiće vas svih upalnih procesa na koži, a kosa, obrve i trepavice bujaju od njega!

foto: Shutterstock

Kako se koristi gel?

Gel iz aloinog lista koristi se tako što se list preseče po dužini, nožem ili makazama. Kašičicom možete da izvadite gel i da ga direktno namažete na čisto lice. Ne zahteva ispiranje, niti dodatak hidratantne kreme.

Uklanja bubuljice

Ako imate bubuljice na licu i muče vas upale koje bukte ispod kože, aloe vera će ih smiti preko noći.

Briše bore

Aloe vera ima tu sposobnost da podstiče proizvodnju kolagena, pa zahvaljući tome, naše lice će ostati mladoliko i zategnuto. Nakon 30 -te godine upotreba ove biljke je obavezna.

Za bore je najbolje napraviti domaću masku koju ćete nanositi jednom nedeljno. Možete pomešati gel aloe vere sa kašikom meda i ostaviti pola sata na licu. Ova kombinacija sastojaka će odlično delovati na kožu, ublažavajući bore i vraćajući licu svežinu.

Trik u koji se kunu i dermatolozi: Radite ovo 5 minuta dnevno i nećete imati ni jednu jedinu boru na licu! (VIDEO)

foto: Profimedia

Ujednačuje ten

Ako pomešate aloe veru i limunov sok i nanesete na lice, ten će biti ujednačeniji, a fleke će polako početi da nestaju.

Aloe vera može da koristi za celo telo. Ona će vam pomoći ako imate opekotine na koži ili ako ste se posekli, pa vam ožiljak sporo zarasta. Efikasna je i kod ujeda buba i komaraca, kod iritacija, kod crvenila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs