LAKO DO SAVRŠENE BIKINI ZONE

Devet saveta za savršenu bikini zonu: Izbećićete neprijatnost, svrab i iritaciju kože uz ove sjajne i korisne trikove!

Bikini zona predstavlja veliki problem mnogim ženama, evo kako da se bez muke spremite za uskaknje u kupaći kostim

Nega
Autor:
Devet saveta za savršenu bikini zonu: Izbećićete neprijatnost, svrab i iritaciju kože uz ove sjajne i korisne trikove!
Foto: Thinkstock

Žileti i trake za depilaciju voskom ovih dana rade punom parom, a posebnu pažnju, s obzirom da je leto i vreme mora, bazena i kupališta - dajemo uklanjanju dlačica sa bikini-zone.

Donosimo vam 10 saveta za brijanje i depilaciju voskom za besprekornu bikini-zonu.

1.Izbegavajte ravne, jednokratne brijače i žilete koji su istupljeni, kada uklanjate dlačice s bikini-zone, ali i drugih delova kože. Tupi brijači skidaju više slojeva dermisa i "deru" kožu što stvara iritaciju i povećava mogućnost urastanje dlačica. Kako biste izbegli posekotine i iritacije, koristite brijače s pokretnom glavom, s više oštrica i s hidrirajućim trakicama, koje neguju i smiruju osetljivu kožu bikini-područja.

2. Nakon depilacije voskom ili brijanja bikini zone, ne oblačite sintetički veš, tange ili čipkasti veš, jer mogu iziritirati tretirano područje. Nosite pamučni donji veš barem 24 sata posle depilacije voskom ili brijanja.

3. Povlačite brijač u smeru rasta dlačica za najbolje rezultate. Izbegavajte da prelazite previše puta po istom području –po istom području nemojte prelaziti više od tri puta, jer ćete u suprotnom iritirati kožu, doći će do crvenila i neželjenih bubuljica.

4. Nemojte nanositi losion s jakim mirisom na kožu nakon brijanja, jer hemikalije u takvim losionima mogu da nadražite kožu. Najbolja opcija su losioni i gelovi koji sadrže aloe veru, kao i bejbi ulje ili bejbi puder.

5. Omekšajte dlačice pre brijanja vodom i proizvodom za higijenu intimnog područja. Skratite dlačice makazama što je više moguće pre brijanja.

6. Nemojte koristiti običan sapun tokom brijanja, već kremu za brijanje koja će zaštiti kožu i smanjiti mogućnost iritacije.

7. Uklanjajte voskom dlačice samo ako su duže od pola centimetra. Vosak se tada može bolje primiti i potpuno ukloniti neželjene dlačice. U suprotnom, uklonićete samo delić dlačica, a više pokušaja na istom području izazvaće iritaciju kože.

8. Nemojte se sunčati neposredno pre niti nakon depilacije voskom.

9. Nakon depilacije ili brijanja bikini zone izbegavajte dan ili dva odlazak na bazene ili kuplišta, jer hemiklije iz bazena, kao i prljavština na kupalištima mogu dovesti do infekcije i iritacije tek sveže depilirane kože.

(Stil.kurir.rs/Zadovoljna.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs