Recept

10 trikova za negu kod kuće: Da vam kosa bude gusta, koža zategnuta i sjajna, a nokti čvrsti koristite ovo!

Naučite da se negujete kod kuće

Nega
Autor:
10 trikova za negu kod kuće: Da vam kosa bude gusta, koža zategnuta i sjajna, a nokti čvrsti koristite ovo!
Foto: Shutterstock

1. Toniranje i čišćenje kože lica

Pripremimo jak rastvor soli i vode, uzmemo pamučni peškir, natopimo ga u slanoj vodi pa iscedimo i stavimo na lice. Držimo ga 10 minuta.

2. Povećajte volumen usana

Četkicom za zube nanesite vazelin na usne i istrljajte ih blago. To će dati znatan volumen vašim usnama. 3. Maslinovo ulje za blistavu kožu

Držite lice iznad pare, a zatim masirajte kožu nekoliko minuta koristeći maslinovo ulje. Ponovite ovaj postupak jednom u 5 dana.

4. Med protiv bubuljica

Ako vam se na licu pojavi bubuljica, stavite na nju kap meda i ostavite 15 minuta, a zatim isperite. Ova metoda će ubrzano smiriti bubuljicu.

5. Upale na koži smiruju kapi za oči Na parče vate stavite par kapi za oči. Vatu stavite u frižider, a zatim na upaljeni deo lica stavite hladnu vatu. Ova metoda će smiriti upale na koži. 6. Skidanje šminke bez micelarne vode

U staklenu posudu razmutite čistu vodu i maslinovo ulje (3:1). Promućkajte, stavite na vatu i skinite šminku. Umesto maslinovog možete da koristite i kokosovo ulje.

7. Maska za čišćenje lica 1 kašika vode i 1 kašika sode bikarbone, malo ovsenih pahuljica. Sve pomešajte, a zatim tom mešavinom istrljajte lice. Operite i uživajte u čistoj koži. 8. Rešite se podočnjaka U šolju vrućeg čaja dodajte 1 kašiku sode bikarbone. Tupfere pokvasite ovom tečnošću pa ih stavite ispod očiju. Nakon 10 minuta sklonite tupfere i isperite lice. Namažite hidrantnu kremu i videćete da su se podočnjaci znatno smanjili. 9. Pire od banane za kosu

U pola čaše tamnog piva umutite bananu, jaje i malo meda. Gustu mešavinu nanesite na kosu po celoj dužini i ostavite da deluje par sati. Nakon toga, masku isperite toplom vodom. Ovu masku nanesite jednom nedeljno i videćete kako će vam kosa postati gusta i jaka.

10. Kokosovo ulje za trepavice

Pola kašičice kokosovog ulja i nekoliko kapi ulja lavande izmešajte i nanesite na trepavice i obrve. Ovo praktikujte dva puta nedeljno i videćete kako vam trepavice postaju guste i jake.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs