Ovaj vitamin je eliksir mladosti za vašu kosu: Lomljiva, oštećena i kosa bez sjaja su PROŠLOST! (RECEPT)

Malo je poznato koliko čuveni „vitamin mladosti“ ima blagotvornih dejstava i na vašu kosu

Nega
Autor:
Ovaj vitamin je eliksir mladosti za vašu kosu: Lomljiva, oštećena i kosa bez sjaja su PROŠLOST! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Vitamin E je veoma dobar za ljudski organizam, ali dejstvo koje ima na kosu je od nemerljivog značaja. Ovaj vitamin vraća kosi izgubljeni sjaj, sprečava prekomerno opadanje kose, pespešuje cirkulaciju, revitalizuje kožu temena i sprečava pojavu sedih vlasi.

Vitamin E je antioksidans i samim tim doprinosi borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju samu vlas, folikul, ali i kožu glave. Takoreći, ovaj vitamin stvara jednu vrstu zaštitnog sloja na vašoj kosi i na taj način je štiti od spoljnih štetnih agenasa, kao i oštećenja na ćeliskom nivou, koja dolaze iz samog organizma. Takođe, vitam E odlično reguliše nivo hidriranosti vaše kose i sprečava preterano izlučivanje sebuma, zbog koga se teme i kosa brže maste.

Vitamin E za kosu možete koristiti za unutrašnju upotrebu, u vidu suplemenata, ali i za spoljnu upotrebu u vidu ulja od vitamina E i maski za kosu na bazi vitamina E. Kada ga koristite za spoljnu upotrebu, vitamin E će, pored već navedenih zaštitnih i regenerišućih svojstava, uticati i na brži rast vaše kose, ona će manje pucati i biće otpornija, bujnija i elastičnija.

Vitam E će obogatiti vašu kosu dodatnim kiseonikom neophodnim za pravilan i zdrav rast kose i njenu otpornost.

Da napravite idealnu masku od vitamina E potrebni su vam jedan avokado, koji je prirodno bogat vitaminom i E, maslinovo ulje i ulje vitamina E.

Priprema maske: Polovinu ispasiranog avokada (poželjno je da bude što zreliji) pomešajte sa kašičicom maslinovog ulja i kašičicom ulja vitamina E. Masku nanesite na kosu od korena do krajeva i držite sat vremena. Nakon toga isprite i kosu operite blagim šamponom bez sulfata.

Već nakon prve upotrebe ove maske uvidećete koliko će vaša kosa biti sjajnija, mekša i baršunastija. Masku možete stvaljati dva puta nedeljno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs