ZADRŽITE MLADOLIKI IZGLED DUŽE

Dermatolog Lisa Haris upozorava na česte bjuti greške: Zbog njih koža propada i pre vremena se javljaju bore!

Da bi duže zadržali mladoliki izgled, neka pravila se moraju poštovati

Nega
Autor:
Dermatolog Lisa Haris upozorava na česte bjuti greške: Zbog njih koža propada i pre vremena se javljaju bore!
Foto: Shuterstock

Umesto da trošite gomilu novca na skupe tretmane i kreme, počnite od toga da izbegavati ove bjuti navike koje u mnogome štete mladolikom izgledu. Njih gotovo svaka žena pravi.

Ove greške morate izbeći:

Nenošenje zaštitnog faktora

SPF je neophodan čak i u toku hladnijih meseci, kada se čini da sunca nema. I u tim trenucima ono je dovolno jako da ošteti kožu lica i učini da se pojave bore. Minimalna zaštita bi trebala da bude SPF 15, a u toku leta i jača.

Maramice za skidanje šminke

Maramice donose mnogo više štete nego koristi licu, zato nikako ne skidajte šminku sa njima.

"Većina maramica za uklanjanje mejkapa sadrži hemikalije nalik deterdžentu i količinu alkohola koji uklanja prirodnu pH ravnotežu kože. Njihovi sastojci mogu izazvati iritaciju i ostaviti kožu suvom, dehidriranom i pojačati osetljivost", otkriva dermatolog slavnih, Lisa Haris.

Pogrešno nanošenje pudera

Manje je u ovom slučaju mnogo bolje. Previše ovog prozvoda na licu može dodati i do 10 godina.

"Preterivanje sa puderom u kamenu može dovesti do toga da koža izgleda suvo i bez sjaja i može naglasiti manje linije i bore na licu", ističe dermatolog predlažući da umesto toga posegnete za puderima lakših formula.

Izbegavanje hidratantne kreme

Bez hidriranja koža će izgledati mnogo starije, a bore će se pojaviti vrlo brzo. Serumi i kreme pred spavanje su korak koji mora da bude sastavni deo vaše bjuti rutine.

Previše pilinga

Nije tajna da preterano korišćenje pilinga može uzrokovati crvenilo i iritaciju. Osim toga oni sadrže kiseline koje mogu da naprave nepopravljivu štetu ako se koriste prečesto. "Svakodnevno korišćenje oštrih pilinga narušava prirodnu barijeru kože koja pomaže u hidrataciji gornjih slojeva epiderma. "To dovodi do stvaranja vena, ožiljaka, stanjivanja kože i na kraju pojave bora", upozorava ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs