Odlična nega

Evo kako da izbrišete strije sa tela: 4 jednostavna koraka! (RECEPT)

Strije se pojavljuju na telu usled prekomernog rastezanja tkiva ispod kože pa koža puca

Nega
Autor:
Evo kako da izbrišete strije sa tela: 4 jednostavna koraka! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Eliminisanje strija je teško, ali nije nemoguće. Evo kako da se rešite strija u četiri jednostavna koraka:

Korak 1: Piling

Izmešajte so i cimet i sa ovom mešavinom uradite piling kože pogođene strijama. So poboljšava ćelijski metabolizam, a cimet uklanja mrtve ćelije kože, povećava nivo kolagena, što koži daje elastičnost.

Ako dva puta nedeljno napravite piling prahom napravljenim od ova dva sastojka, a nakon tuširanja kožu izmasirate maslinovim uljem, garantovano ćete poboljšati cirkulaciju i umanjiti starenje.

Korak 2: Čišćenje tela

Koren trave vetiver je odličan način da detaljno očistite telo spolja. Ova trava se blago natopi vodom, pa se koža masira kružnim pokretima. Vetiver je u stanju da "skine" tamne, staračke mrlje, ožiljke i strije sa kože.

Korak 3: Vlaženje kože

Čist gel aloe vere, izdvojen iz prirodne biljke, može učiniti čuda sa našom kožom. Vlaži grubu i kožu sklonu perutanju, a pomaže i u obnavljanju tkiva.

Korak 4: Ulje za masažu

Korišćenje masažnog ulja svake večeri je odlično za zdravlje. Osim što uklanja toksine iz kože, poboljšava i cirkulaciju krvi.

Koristite ricinusovo ulje koje je odlično za uklanjanje ožiljaka i strija. Kožu hrani vitaminima i mineralima, proteinima, masnim kiselinama i vitaminom E.

Najbolje je da pomešate: 75% ricinusovog ulja i 25% vitamina E pa sa tom mešavinom masirajte kožu na kojoj su se stvorile strije, ožiljci i fleke.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs