Pogodni i za osetljivu kožu

Bore, umorna i beživotna koža u 30-im, 40-im i 50-im: Zašto je vitamin C savršeno rešenje za svaku ženu!

Evo kako da umanjite vidljivost bora i koži koja izgleda umorno i beživotno, vratite zdravi, blistavi sjaj

Nega
Autor:
Bore, umorna i beživotna koža u 30-im, 40-im i 50-im: Zašto je vitamin C savršeno rešenje za svaku ženu!
Foto: Promo

Već sa ulaskom u tridesete, na koži žena počinju da se primećuju tanke bore. Kako godine prolaze, one mogu postati sve više primetne, ili ne, što zavisi od nekoliko faktora.

Kažu da je genetika veoma bitan faktor u tome da li ćete u četrdesetim i pedesetim biti mladoliki ili ćete čak izgledati starije, ali tu je još jedna veoma važna stvar - pravilna nega i neophodno znanje o pravilnoj nezi.

Mnoge žene ne znaju šta sve spada u pravilnu negu

Dobra nega ne podrazumeva samo mazanje univerzalne kreme i jutarnje umivanje, kako većina žena zapravo radi. Pod pravilnom negom smatra se, između ostalog, i da nikada ne legnete na spavanje sa šminkom ili bez da nanesete obaveznu negu za predeo oko očiju, za kožu vrata, naravno, na prethodno očišćenu kožu.

Ako želite da što duže sačuvate svoje lice od znakova starenja, morate voditi računa i o tome kakvim vremenskim uslovima izlažete kožu. Ako je napolju hladno kao ovih dana, koža ne bi smela da bude nezaštićena, jer će se od vetra i spoljašnjih uticaja brže isušiti, a tako suva je dodatno sklona pojavi bora.

Dakle, obavezna jutarnja nega je nešto što nijedna žena ne bi smela da preskoči, odmah nakon jutarnje higijene.

foto: Shutterstock

Dobra edukacija

Kako ćemo uspeti u bilo čemu, ako ne poznajemo suštinu “problema”? Mnoge žene nisu ni svesne koliki uticaj na kožu, osim kozmetičkih preparata i spoljašnjih faktora, ima ishrana i količina minerala i vitamina koje bi trebalo unositi svakodnevno kako za lepotu, tako i za zdravlje.

Ključni uticaj vitamina C

Na primer, za zdravi sjaj kože i njenu elastičnost, a samim tim i mladolikost, presudan je vitamin C. Kako danas svi živimo poneseni užurbanim tempom, malo ko od nas stiže da se posveti baš svakom detalju, a unos dovoljne količine vitamina nešto je što, nažalost, najlakše preskočimo.

Zato je za mladolik i svež izgled lica najbolje da u dnevnu rutinu nege uključimo vitamin C, koji će prodreti u kožu i delovati dubinski, što je ujedno i način da postignete najbolji rezultat.

Predstavljamo vam novi La Roche-Posay Pure vitamin C10 serum protiv bora koji je pogodan i za osetljivu kožu, čiji je glavni sastojak baš vitamin C u koncentraciji od 10%.

foto: Promo

Osim čistog vitamina C, koji ima važnu ulogu u zadržavanju vlage i povećanju blistavosti, aktivna i optimalna koncentracija sastojaka u Pure Vitamin C10 uključuje salicilnu kiselinu koja podstiče uklanjanje mrtvih ćelija, i neurosensin koji deluje umirujuće. Po testiranju proizvoda, čak 71 odsto ispitanika smatra da tanke linije izgledaju smanjene i da im ton kože deluje blistavije, 84 odsto istaklo je da proizvod pruža koži zdravi sjaj, a 87 odsto njih da tekstura kože deluje finije. (Samoprocena, N=53, svi tipovi kože, 8 nedelja studije).

Uključite Pure vitamin C10 u svakodnevnu jutarnju negu i on će vrlo brzo ispuniti svoj zadatak - da umanji vidljivost bora i koži koja izgleda umorno i beživotno, vrati zdravi, blistavi sjaj.

La Roche-Posay Pure vitamin C10 serum preporučuje se svakoj ženi, uključujući i dame sa osetljivom kožom, jer je kreiran tako da pomogne uspostavljanju ravnoteže fiziološke pH vrednosti kože, a vitamin C 10%, salicilna kiselina i neurosensin koje sadrži u optimalnim količinama, umiriće vašu kožu.

Nanosi se na lice i vrat, poželjno zajedno sa SPF zaštitom. Ako ste pomislili da će vam uvođenje Pure Vitamin C10 seruma u jutarnju negu zakomplikovati rutinu i oduzeti vreme, varate se - već posle prvog nanošenja oduševiće vas njegova lagana tekstura koja se upija u kožu veoma brzo, a na prvi “dodir” zaljubićete se u svilenkasti, ali nemasni trag koji će vam ostati na licu. Zbog savršene teksture, ovaj antioksidansni serum je pogodan i kao podloga za šminku.

Ako mučite muku sa borama, a pritom osećate i da je vaša koža izgubila punoću, predlažemo da u svoju dnevnu rutinu ubacite i serum Hyalu B5, inovativni proizvod laboratorija La Roche-Posay koji moćno deluje protiv znakova starenja, pre svega bora, tankih linija i umornog izgleda lica, a formulisan je tako da odgovara i najosetljivijoj koži. Svakodnevnim nanošenjem ovog hidratantnog seruma osvežavajuće, prijatne teksture konačno ćete pomoći koži koja je vidno izgubila volumen i elastičnost da ponovo zablista.

Dakle, drage dame, ako želite da u tridesetim, četrdesetim i pedesetim, ali i nadalje imate elastičnu, mladoliku kožu koja zrači zdravim sjajem, osvežite svoju kozmetiku inovativnim La Roche-Posay serumima Pure Vitamin C10 i Hyalu B5, i već nakon prvog nanošenja zaljubićete se osećaj meke, hidrirane i vidno sjajnije i ujednačene kože, na kojoj se bore i tanke linije mnogo manje vide.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs