Tajna lepote japanskih žena

Uradite ovo jednom nedeljno: Lice će vam izgledati 10 godina mlađe!

Žene iz Japana vekovima koriste benefite pirinča koji im omogućava mladolik izgled

Nega
08:45h Autor:
Uradite ovo jednom nedeljno: Lice će vam izgledati 10 godina mlađe!
Foto: Shutterstock

Pirinač je neverovatan izvor linolne kiseline i skvalena koji je moćan antioksidans koji stimuliše proizvodnju kolagena. Ovo usporava stvaranje bora na koži i štiti je od negativnih uticaja sunca.

Pirinač je takođe pun vitamina E i gama - orsinola, poznatog po svojoj sposobnosti da štiti srce i snižava holesterol u krvi.

Osim Japanaca, malo ko je upoznat sa dobrobitima pirinča. Ova namirnica je sposobna da učini čuda kada je reč o podmlađivanju.

Stoga vam predlažemo da napravite jednostavnu masku za lice koja će izgladiti bore i poboljšati strukturu kože.

Potrebno je: 3 kašike pirinča, 1 kašika mleka, 1 kašika meda.

Priprema: Prokuvajte pirinač, pa ga iscedite, a vodu sačuvajte. Zatim u pirinač dodajte kašiku mlakog mleka i kašiku meda.

Masku nanesite na čisto i suvo lice. Ostavite masku na licu dok se potpuno ne osuši. Zatim isperite lice sa vodom koju ste procedili iz pirinča.

Pirinčana voda ima snažna antioksidativna svojstva. Vlaži kožu i podstiče cirkulaciju krvi. Ova voda uklanja i staračke pege sa kože, te ublažava upalne procese. Pirinčana voda štiti kožu od novih bora jer je hidrira.

Preporuka je da se najmanje jednom nedeljno nanosi ova maska na lice. Tokom par meseci od primene ove maske, izgledaćete 10 godina mlađe.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs