smelosT ili ludost!

Evo šta se desi kada se ne tuširate mesec dana! Iznenadiće vas iskustvo ovog čoveka!

Došao do neverovatnih zaključaka!

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Jako je bitno voditi računa o higijeni. Međutim, da nisu baš sve stvari koje nam se serviraju ispravne i možda najbolje za nas, svedoći sikustvo jednog čoveka koji je rešio da mesec dana bude bez tušitanja!

 

Američki novinar iz magazina "Atlantik", Džejms Hamblin, nije se tuširao mesec dana i bio je iznenađen kako se njegova koža tome prilagodila.

Ne samo što je prestao da se tušira, Hamblin, je prestao i da koristi dezodorans. Sigurni smo da se to nije dopalo ljudima oko njega, ali barem je prao ruke, da bi sprečio širenje bakterija.

 

Ono što je bilo iznenađujuće je da se nije osećao smrad, već je "mirisao kao ljudsko biće".

 

Nakon ovog malog eksperimenta, on smatra da sastojci koji se nalaze u kozmetičkim proizvodima, a koje svakodnevno nanosimo na kožu i kosu, narušavaju balans između prirodnih ulja i bakterija koje žive na koži.

Usled svakodnevnog tuširanja i agresivnih supstanci, sa kože se skidaju i dobre bakterije. Tako se narušava njihov balans i na koži se stvara više "loših" bakterija, tj. onih zbog kojih se oseća neprijatan miris.

 

Tako da, Hamblin poručuje da kada prestanete da koristite jake hemikalije, na koži će biti dobrih bakterija više nego loših.

 

To, naravno, ne znači da ne treba da se tuširate, daleko od toga, već prosto da ne morate da budete ni baš previše strogi prema sebi kada je reč o tuširanju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...