Sulude stvari koje žene čine zarad lepote

Nedavno objavljeno istraživanje pokazuje da će se žene zarad lepote radije odlučiti za proizvode iz domaće radinosti, nego za skupe kozmetičke proizvode.
Nega
14:56h
Sulude stvari koje žene čine zarad lepote

Istraživanje, koje se bavilo navikama i tretmanima lepote, a koje je obajvio Daily Mail, pokazalo je da su žene sklone da probaju bilo koji savet, ma kako on bizaran bio, samo da bi što bolje izgledale. Tek 10% njih pada na poslednje trendove u dekorativnoj kozmetici.

Da bi uklonile celulit, bedra će trljati zrncima kafe, a sodom bikarbonom će izbeljivati zube. Za sjajniju kosu upotrebi će sirova jaja ili pivo, a pastom za zube će zalečiti ubode insekata.

Spavanje u čarapama koje su pune hidratantne kreme i podizanje volumena kose sa puderom za telo, takođe su česti način kojima žene pokušavaju da izvuku maksimum iz svoje pojave.

Cilj ankete je bio de sazna koje alternativne metode za lepotu žene najčešće koriste. Za mladalački izgled, ispitanice su preporučile puno vode, soka od brusnice i mleka.

Nekonvencionalni saveti uključuju trljanje jagoda po licu kako bi se smanjila pojava pega ali i dodavanje šećera u sapun kako bi se napravio piling. Protiv bora se treba boriti spavanjem na leđima ali i svilenim jastučnicama. Jedna od pet anketiranih žena smatra da je odlazak pod nož uzaludan posao. Na pitanje što je ključ večne mladosti, tri četvrtine ih je odgovorilo da je to zdrava ishrana, dve trećine smatra da je tajna u ispijanju puno vode, a 57% misli da je rešenje u genima. Neke su preporučile svakodnevno bavljenje izgledom, a druge su kao pravilo broj jedan navele skidanje šminke pre odlaska na spavanje. Žene koje tajnu večne mladosti i lepote vide u zdravoj ishrani, prvenstveno su izdvojile brokoli, a potom plavu ribu. Dve trećine žena smatra da su saveti i opisi kozmetičkih proizvoda protuvurečni i zbunjujući, a 10% kaže da im takvi proizvodi nisu pomogli. Stručnjaci u svakom slučaju preporučuju zdrave svakodnevne životne navike, bez pritiska i opterećenja najnovijim trendovima namenjenim lepoti, bilo iz kućne radinosti bilo iz kozmetičke industrije ili estetske hirurgije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs