Samo oprezno

Budite lepe: Otarasite se bubuljice na usni

Na ovom delikatnom delu lica lako bi mogli da ostanu ožiljci, zbog čega treba da zaboravite na ceđenje i bušenje iglama
Nega
16:00h Autor:
Budite lepe: Otarasite se bubuljice na usni
Foto: Thinkstock

Bubuljice na usnama retko se pojavljuju, ali kada se pojave, znaju da budu izuzetno neprijatne i bolne na dodir. Najčešće se pojavljuju na samom prelomu kože i usne i zbog tako delikatne lokacije, moraju da se tretiraju nežnije i drugačije od ostalih bubuljica.

Ali, ne brinite, evo kako da ih se "otarasite".

1. Piling

Uzmite staru četkicu za zube (ili kupite neku jeftinu novu) i dobro je očistite. Četkicom lagano protrljajte po usnama, jer će to da ukloni mrtve ćelije sa njih.

2. Izbegnite ožiljke

Zaboravite na grubo ceđenje, bušenje iglama ili noktima. Na ovom delikatnom delu lica lako bi mogli da nastanu ožiljci, pa ako mislite da postoji potreba za istiskivanjem, ruke zaštite papirnim maramicama, prste postavite nekoliko milimetara sa svake strane, pa blago stisnite. Ako ne budete imali uspeha, ne forsirajte, jer je bolje da imate bubuljicu dva dana, nego ožiljak celog života.

3. Salicilna kiselina

Losioni sa salicilnom kiselinom odlično će da tretiraju bubuljicu na ovom delu lica. Proizvod lagano utrljajte na područje na kojem se nalazi bubuljica ujutru i uveče i dobro isperite hladnom vodom. Ovi losioni uništiće bakterije i pomoći će da bubuljica brže zaceli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs