Istraživanje dokazalo

Najmoćniji faktor: Evo šta je to na ženi što najviše privlači muškarce!

Evo šta će muškarci odmah zapaziti na vama!

Ljubav i zavođenje
Autor:
Najmoćniji faktor: Evo šta je to na ženi što najviše privlači muškarce!
Foto: Shutterstock

Kada se muškarac i žena upoznaju, u prvih 10 sekundi on većinu vremena gleda u njene usne. Međutim, ako postoji još jedan detalj, jedva će skrenuti pogled.

Naime, rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Mančesteru pokazali su da su usne najtraktivniji deo ženskog lica.

U istraživanju, u kome je učestvovalo 50 muškaraca, naučnici su pokazivali fotografije različitih žena, sa ružem i bez njega. U prvih 10 sekundi muškarci su "fiksirali" pogled na ružičasti karmin, u proseku 6,7 sekundi, dok je za crveni ruž njihovu pažnju držao u proseku 7,3 sekundi.

Upoznali se preko interneta, a onda shvatili neverovatnu istinu: Ubeđeni su da ih je sudbina spojila!

foto: Shutterstock

Kad je žena imala karmin na usnama, muškarci su njenim očima posvećivali prosečno tek 0,95 sekundi, dok su na kosu "utrošili" još manje - 0,85 sekundi.

Pri tome, što su usne bile punije privlačile su više pažnje.

Glavni autor istraživanja doktor Džef Biti kaže da studija dokazuje da usne predstavljaju jedan od najsenzibilnijih delova ženskog tela i da igraju ključnu ulogu kada je seksualna privlačnost među ljudima u pitanju.

"Istraživanje ukazuje na to da su crvene usne i percipirana atraktivnost žene još uvek neraskidivo povezani. Crveni ruž se pokazuje kao najmoćniji faktor privlačnosti koji značajno povećava vizuelnu fiksaciju", zaključio je Biti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs