Komotnije se oblačite

Ove opasnosti vrebaju zbog preuske odeće!

Pripijena odeća usporava cirkulaciju, izaziva gljivične infekcije, probleme sa disanjem i neplodnost, stvara pritisak na želudac i uzrokuje gorušicu
Medicina 07.01.2014. - 16:06h Autor: 24sata.hr
Foto: Thinkstock

Trend pripijene odeće koja naglašava obline već nekoliko sezona ne silazi sa modnih pista i gradskih ulica, ali to sa sobom nosi i određene zdravstvene rizike.

 

Uske farmerke posebno su opasne za žensko zdravlje zbog nedostatka vazduha. Intimni delovi se zagrevaju što pogoduje razvoju gljivica i bakterija. Nimalo dobro ne deluju ni na muški reproduktivni sisitem. U uskim pantalonama testisi se trljaju o telo, raste njihova temperatura čime se smanjuje broj spermatozoida. To može da uzrokuje probleme sa plodnošću.

 

Proširene vene i celulit

 

Osim toga, preuske pantalone smanjuju protok krvi zbog čega nastaje oticanje nogu. Takođe, one remete cirkulaciju, povećavaju rizik od proširenih vena i celulita. Njihovim nošenjem sprečava se protok toksina kroz telo pa se on zajedno s masnim naslagama taloži na butinama.

 

Problemi sa disanjem

 

Preuska odeća, naročito steznici, korseti i pantalone visokog struka uzrokuju i probleme sa disanjem. Oni otežavaju pravilne udisaje i izdisaje i protok kiseonika kroz telo, što može da dovede do nesvestice. Manjak kiseonika takođe ubrzava starenje.

 

Gorušica i probavne tegobe

 

Nošenje preuske odeće uteče i na probavni sistem. Jedenjem se želudac širi, a uska odeća mu to ne dozvoljava, što stvara pritisak na želudac i tera želučanu kiselinu prema jednjaku. Zbog toga se javlja gorušica i osećaj peckanja u grlu.

 

Bolovi u leđima

 

Uska odeća uzrokuje i bolove u leđima. Nervi u karlici i leđima osetljivi su na pritisak, zbog čega se kao česta posledica javlja neugodan i jak bol.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...