Pazite!

Telo vas upozorava: Ako primetite ove simptome znači da preterujete sa šećerom!

Ukoliko ste primetili neki od sledećih simptoma, onda sigurno trebate da se zapitate

Medicina
12:33h Autor:
Telo vas upozorava: Ako primetite ove simptome znači da preterujete sa šećerom!
Foto: Shutterstock

Veštački šećer iz slatkiša koje jedete izaziva određene reakcije u telu, pored gojenja koje je zapravo nama veliki problem, ali nije i najveći.

Telo će se samo pobuniti i pokazaće vam da unosite više šećera nego što je to normalno nekim reakcijama koje su vidljive. Ukoliko ste primetili neki od sledećih simptoma, onda sigurno trebate da se zapitate da li je vreme da smanjite malo slatkiše i povećate unos voća.

Promene raspoloženja

Ukoliko se ne osećate bas svoji, verovatno je to posledica vaše loše ishrane. Prevelika količina šećera u organizmu može da dovede do promene raspoloženja usled oscilacije glukoze u krvi. Možete se iznenada osećati besno, anksiozno, iritirano i gladno.

Akne

Da li vas šećer vraća u tinejdžerske dane? Mislili ste da ste "preležali" akne ali one su ipak opet tu? Povećani unos šećera dovodi do poremećaja hormona. Rešenje je da zadržite istu rutinu u nezi kože, ali da smanjite šećer. Umesto pola table čokolade, zadovoljite se jednim redom.

Dragulj nemačke medicine: Jedna čaša dnevno čisti arterije i sprečava najteže bolesti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Glavobolja

Uhvatili ste sebe da više pijete lekove protiv glavobolje u poslednje vreme? Iznenadni i nagli skok šećera u krvi može da bude okidač za hipoglikemiju, a uobičajeni simptom je glavobolja.

Ne možete da izgubite suvišne kilograme

Ukoliko redovno vežbate i zdravo se hranite, ali ipak ne gubite na težini, vreme je da se zapitate da li možda previše sladite vaš svaki dan, piše PopSugar. Stalno uzimanje šećera omogućava stalnu ishranu masnih ćelija i njihovo gomilanje. Mnogo je bolje da vaš organizam koristi šećer kao energiju kada to treba s vremena na vreme nego da ga ima stalno i da ga skladišti kao rezervne masti.

Pušači, očistite pluća za 3 dana: Sprečite rak, izbacite masnoću i višak vode iz organizma!

foto: Shutterstock

Disbalans hormona

Kod žena, ishrana bogata šećerom može da dovede do poremećaja hormona, a pogotovo kod onih koje imaju policistične jajnike. Policistični jajnici se javljaju kao epidemija među ženama u dvadesetim i tridesetim godinama. Dva faktora koja su povezana sa policističnim jajnicima su stres i preveliki unos šećera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs