Da li ste danas dali sebi kompliment?

Studije pokazuju da prosečan čovek u toku samo jednog dana uputi sebi više od 70% prekora i negativnih rečenica, a svega 30% reči ohrabrenja. Tužno i sva sreća, popravljivo. Dajemo vam pet pozitivnih rečenica da sami sebi popravite dan, a samim tim i potvrdite rečenicu: „Voli sebe i svet će te voleti".
Medicina
18:20h
Foto: Shutterstock

1.Ja samo izuzetno srećna osoba
Sreća prati hrabre. Nema ograničenja sreće, ne možete je nikad previše imati, zato, samo napred! Sreća nam pomaže da uspemo u životu i da se bolje osećamo zbog toga. Za svakoga je sreća nešto i negde drugo- u sunčanom danu, u dečijem osmehu, u novim cipelama, u naučenom gradivu, završenom poslu, u mesečnoj plati, u zagrljaju osobe koju volimo... Ona je tu, samo je potražite.

2.Osmeh, molim!
Znate čuvenu rečenicu: „Osmeh je jedina kriva linija, koja može da ispravi mnoge stvari"? Tmuran dan može popraviti samo jedan osmeh. Sve što je potrebno jeste da upotrebite deset vaših facijalnih mišića i eto ga! Ako ne možete „na silu" da se nasmejete, onda zamislite neku scenu koja vam je posebno draga, neki skeč iz serije, neku smešnu osobu, bilo šta i usne će se same razvući u osmeh. 

3.Ja mogu sve što hoću
Mnogo puta se desilo da su vam rekli: „Daj, ne izmišljaj, naravno da ne    možeš to da budeš!", samo se nadamo da ih niste slušali. Sve što poželite, svaki deo, možete da ostvarite, samo ukoliko je to u okvirima Njutnove fizike. Ne možete da letite ili tek tako da odete na Mars, ali možete biti osoba kojoj se sve želje ispunjavaju. Kako sad to? Vrlo lako, zamislite sebe kao osobu kojoj se to već ostvarilo, upravo ubirete plodove svoje želje i srećni ste. Zatim, zapišite svoju želju na papir u prvom licu jednine  i sadašnjem vremenu, onda krenite u malu akciju sprovođenja svog plana. Ukoliko želite da putujete, sve što treba jeste da sebe zamislite na Baliju, zapišete: Ja sam na Baliju i igram na plaži sa koktelom u ruci, a mala akcija je da odete do turističke agencije po aranžmane ili da prikupite sve potrebne informacije o Baliju. Jednostavno i lako, a opet tako snažno i okrepljujuće.

4.Lep/a sam i ponosan/na na sebe
Retko kad se desi da hvalimo sebe, nažalost. Pogledamo se u ogledalo i već kreće navala „Vidi mi stomak", „Podočnjaci su mi do poda", „Kad bih samo imao/la manje čelo/veće usne/ drugačije lice...". Stanite! Zapitajte sebe šta je ono što je jedinstveno kod vas- mladež iznad usne, rupice na obrazima, čvrste grudi, lepe oči, šuškate dok pričate, neodoljiv ste šarmer, duhoviti ste... Ima mnogo razloga da shvatite da vas upravo vaša jedinstvenost čini savršenim. Lepota nije vezana samo za jedan tip ličnosti ili za izgled, lepota je u oku posmatrača, dakle, budite posmatrač sebe i svoje lepote. 

5.Ja sam kao dete, iako padnem, znaću kako da ustanem i nastavim dalje
Neuspeh je samo mali zastoj ka vašem uspehu. Ne treba se bojati ukoliko „padnemo" na putu ka osvarenju nekog plana. Dete kad uči da hoda, ono padne hiljadu puta, ali ne ostaje na podu, ustaje i opet pokušava. Tako treba celog života. Ako jedan način ne uspe, ne mora da znači da neće neki drugi, rešenja uvek ima. Tomas Edison je prvi put napravio sijalicu koja je trajala celih osam sekundi, da li današnje sijalice gore toliko ili ipak koliko god mi želimo?
Svakog dana ohrabrujte sebe, volite i poštujte sebe i svoje telo, svoja dostignuća i uspeh, svoju karijeru, svoju porodicu i usudite se da poželite da vam se sve ostvari. Rizikujte, jer, ako ne pokušate, šta ustvari imate od života?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...