Jedite ih tokom sezone gripa

Da se bronhitis ne spusti na pluća: 3 namirnice odmah pomažu!

Kada ih jedu osobe sa respiratornom infekcijom, javlja se pojačan kašalj, što je u ovom slučaju znak čišćenja pluća
Medicina
09:08h Autor:
Da se bronhitis ne spusti na pluća: 3 namirnice odmah pomažu!
Foto: Thinkstock

Iako vreme u Srbiji već nekoliko dana podseća na pravo proleće, respiratorne infekcije i dalje su veoma česte.Jedna od najčešćih komplikacija infekcije disajnih puteva jeste bronhitis.

Ovo stanje prati jak kašalj sa sekretom, temperatura, bol u grudima i otežano disanje. Veoma je važno da se brinhitis leči, jer su njegova sledeća "stanica" pluća, a njihova upala može da bude čak i smrtonosna.

Da biste ubrzali proces lečenja bronhitisa, možete da se okrenete kućnim lekovima. Portal MyHealthyFoodTips izdvaja tri najjača:Ljuta papričica

Dok su vaši disajni putevi zahvaćeni bronhitisom, konzumirajte crvenu ljutu papričicu sirovu i u jelima. Primetićete pojačan kašalj, odnosno znak da se pluća čiste.

Šta sve leči sok od šargarepe: Samo jedna čašica dnevno u stanju je da spreči ove bolesti!

Ulje origana

Ne, ne koristi se samo za picu! Ulje origana je zapravo jako moćno sredstvo protiv bronhitisa, a ima i jak antibakterijski efekat.

Đumbir, cimet i karanfilića

Đumbir je poznat po svojoj sposobnosti da se izbori sa gripom. Budući da je poznat protivupalni sastojak i melem za imunitet, može i te kako da vam pomogne kod bronhitisa, a slične efekte imaju i cimet i karanfilić. Svakog dana pijte čaj kojem ste dodali pola kašičice đumbira, cimeta ili karanfilića.

Sprski doktori ga prepisuju kao lek: Zašto treba da pijete prepečeno mleko!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs