korisno!

5 sjajnih trikova sa sodom bikarbonom za koje sigurno niste znali: Oduševićete se kad vidite šta može ova namirnica

Za sodu bikarbonu kažu da je magični prah koji ima bezbroj namena!

Medicina
19:47h Autor:
5 sjajnih trikova sa sodom bikarbonom za koje sigurno niste znali: Oduševićete se kad vidite šta može ova namirnica
Foto: Profimedia

Do sada ste puno puta čuli za razne primene sode bikarbone, ali mogućnosti ove sjajne namirnice su, čini se, nepresušne. Zato vam donosimo pet fenomenalnih trikova koji vam umnogome mogu promeniti život!

1. Četkica za zube

Koristite četkicu za zube svaki dan, ali ne razmišljate da je čistite sve vreme? Ali ovo je veoma važan detalj kada se razmisli. Ovo je predmet koji stavljate u prljavo mesto više puta nedeljno i ne primetite kako se bakterije akumuliraju na njemu; zvuči odvratno, zar ne? 30 minuta je sve što je potrebno – namočite četkicu za zube u mešavinu tople vode, sirćeta i praška za pecivo. Ovo će eliminisati mirise i ubiti bakterije i sprečiti ih da formiraju ekosistem u jednom od vaših najcenjenijih higijenskih predmeta.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

2. Čišćenje mašine za pranje veša

Otkrili ste da vaš veš ne miriše tako sveže kao što bi trebalo da bude kada ga izvadite iz mašine za pranje veša, možda čak i nakon što ga ponovo operete samo da biste bili sigurni? Ovo može biti rezultat toga što morate da ispraznite i očistite samu mašinu za pranje veša. Ovo nije ništa loše sa vaše strane, kao vlasnik mašine, ove stvari se dešavaju, posebno sa prednjim utovarivačima. Jednostavno stavite na vrući ciklus, ali bez veša i deterdženta, umesto toga stavite sodu bikarbonu i sirće u svoju mašinu. Mirisi i buđ će nestati. Savršen način za čišćenje mašine za pranje veša Savršen način za čišćenje mašine za pranje veša

3. Stalni problemi sa peruti

O, naizgled večna agonija suvih skalpova! Dakle, imate perut i potrošili ste tonu novca na komercijalne proizvode koji jednostavno ne rade. Možda ste čak bili kod dermatologa, ali ništa ne funkcioniše. Učinite sebi uslugu, umesto da koristite bilo koji proizvod na glavi nekoliko nedelja, operite kosu i masirajte kožu glave sa šakom sode bikarbone. Obavezno dobro isperite. Trebalo bi da vidite rezultate.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

4. Dečija sedišta

Recite zbogom onim dosadnim mrljama na automobilskim sedištima koje ostavljaju deca koja grickaju pozadi u autu, ili samo opštoj prljavštini koja se nakuplja tokom vremena, čineći da vaš automobil izgleda mnogo stariji nego što zaista jeste. Ovaj trik je lako rešenje i ne sadrži hemikalije, tako da ne morate da brinete da li će neko doći u kontakt sa štetnim supstancama. Samo utrljajte malo sode bikarbone u sedišta, operite krpom i voila!

5. Žuljevi i kurje oči

Sami po sebi ne predstavljaju nikakvu pretnju vašem zdravlju, ali mogu biti bolni. Vaša stara verna soda bikarbona u pomoć, opet. Potopite žuljeve u bikarb i voda bi trebalo da ih omekša i ukloni bilo kakvu nelagodnost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs