Nećete se pokajati

Svakog dana hodajte bosi 60 minuta: Bolovi će nestati, i još 6 sjajnih razloga!

Da li ste znali da stopala utiču na stanje čitavog tela?
Medicina
09:40h Autor:
Svakog dana hodajte bosi 60 minuta: Bolovi će nestati, i još 6 sjajnih razloga!
Foto: Shutterstock

Koliko puta vam je majka rekla da ne idete bosi, a niste je slušali. Po mišljenju naučnika, možda je i dobro što niste!

Naime, nedavna istraživanja su pokazala da je poželjno da bar sat vremena tokom dana hodate bosi, a evo i zbog čega:

Ublažava boloveStopala uzimaju oblik terena na koji se oslanjaju i ćelije se aktiviraju a one su u direktnom dodiru sa kožom. Ukoliko imate bolove u zglobovima na nogama, šetajte bosi po travi, to će pomoći i ublažiti bol.

Smanjuje neprijatan miris stopalaAko šetate bosi, vaše noge su u direktno u kontaktu sa vazduhom. Neprijatan miris stopala se baš zato javlja, jer kada ste konstantno obuveni, koža ne može da diše.

Stopala su ogledalo zdravlja: Ove promene ukazuju na ozbiljne bolesti!

Pravilno držanjeŽenska obuća, pogotovo obuća na štiklu je jako neudobna i imaće negativne efekte. Ukoliko nosite štikle duži vremenski period to će loše uticati na vaše držanje.

Poboljšava sanStopala utiču na celo telo. Pred spavanje bi najbolje bilo da izmasirate svoja stopala kako biste bili što opušteniji.

Poboljšava cirkulacijuNoge i stopala imaju ogroman broj vena i arterija, jer se u nogama nalazi najveći broj mišića. Pošto su stopala direktno povezana sa nogama ona takođe dobijaju veliku količinu sveže krvi iz srca i time poboljšavaju cirkulaciju.

Oslobađa od stresaPošto su čulni nervi veoma aktivni u stopalima, kada stojite bosi na travi oslobađate se negativne energije. Ovo pomaže smanjenu stresa.

Jača zglobove, mišiće i tetiveKada hodate bosi mišići moraju dodatno da rade kako bi se stopala pravilno oslonila na zemlju. Hodajte i trčite bosi na ovaj način će mišići i zglobovi ojačati.

Kad telu nedostaje vitamin K: Uzrok bolnih menstruacija, anemije i bolesti creva!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs