Vodite računa

Koristimo ih svaki dan, a oni nas truju: Ovu su najopasniji proizvodi u domaćinstvu!

Konstantno mislimo da nam koriste, da nas ulepšavaju, a oni nas polagano truju
Medicina
09:06h Autor:
Foto: Profimedia

Naša tela konstantno apsorbuju iz našeg okruženja i komuniciraju sa njim; ona nisu odvojena od okoline. Najveći organ tela, koža, je porozna, upijajuća mreža žlezda koja uvek oseća i u interakciji je sa spoljnim elementima.
Često uzimamo zdravo za gotovo egzokrine sisteme ljudskog tela, mrežu spoljnih žlezda.

 

Međutim, egzokrini sistem je prva linija odbrane našeg tela u borbi protiv patogena. Jedan od problema sa ideologijom ubrizgavanja patogena (vakcina) je da zaobilazi ekzokrini sistem, izazivajući neizbežno slabljenje prve telesne odbrane prilikom izloženosti patogenima.

 

Ovaj upijajući egzokrini sistem je takođe put kojim hemikalije ulaze u naš krvotok. Sa više od 10.000 veštačkih hemikalija koje vrebaju u proizvodima za ličnu negu, naša koža postaje ekperimentalno tlo. Prosečna osoba uzima više toksičnih hemikalija iz svog okruženja nego ikada ranije – i 90% njih nikada nisu bile testirane na bezbednost. Hemijska jedinjenja koja su ispitivana izazivaju oštećenje ploda, genetske mutacije i rak.

 

Mi često nanosimo ove kancerogene proizvode direktno na kožu, sa vrlo malo obzira prema tome kako oni utičnu na naše kratkoročno i dugoročno zdravlje. Dobra vest je da postoje zdrave alternative.

 

10 uobičajenih kozmetčkih proizvoda koji vas truju

 

Sapuni: Sastojak popularnog antibakterijskog sapuna je triklozan, koji je povezan sa rakom i problemima sa štitnom žlezdom, a ima estrogene i androgene efekte na ćelije karcinoma dojke. Pri tom, površinski sastojci kao što je natrijum lauril sulfat uzrokuje kožnu alergiju. Za verziju bez hemikalija, pogledajte liniju čistih sapuna za ruke i telo iz Health Ranger Store.

 

Dezodorans: Naftni nusproizvodi i parabeni koji se koriste u dezodoransima negativno utiču na endokrini sistem organizma. Što je još gore, aktivni sastojak u antiperspirantima je neurotoksin: aluminijum. Blokiranjem pora, antiperspiranti takođe ograničavaju prirodne procese znojnih žlezda, zarobljavajući toksine u telu. Dezodoransi bez hemikalija deluju tako što neutrališu miris na izvoru, ubijaju bakterije koje ga izazivaju.

 

Nemački Nobelovac šokirao svet: Dobijate rak jer svi stalno jedete ove dve namirnice!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Karmin

: Ako je toliko važno da se iz goriva i boje ukloni sastojak koji oštećuje mozak, zašto ga onda otvoreno prihvatamo ovaj otrovni element na usnama i u našim ustima? Dokazano je da prosečna žena u industrijskom društvu polako jede tri kilograma karmna tokom svog života. Sa koliko olova, katrana, formaldehida i naftnih destilada ona truje svoje telo dok to radi?

 

Maskara: Ovi proizvodi su često prepuni aluminijuma, retinil acetata, toksičnih polimera, vazelina i mirisa koji se mešaju sa hormonima.

 

Pasta za zube: Sintetičke boje, neurotokčan saharin, fruorid i natrijum lauril sulfat koji čine većinu komercijalnih pasta za zube samo truju telo suzbijanjem žlezda, izazivajući rak u ćelijama. Za bolje rezultate, isprobajte kokosovo ulje ili glinu za pranje zuba.

 

Kreme za posvetljivanje: Često se koriste za lečenje hiper pigmentacije, a ovi proizvodi su obično prepuni žive, koja je toksična za ćelije.

 

Kreme za sunčanje: Jeftine, hemijske kreme za sunčanje su koktel hemikalija koje ometaju hormone i koje odlaze u krvotok i oštećuju metabolizam i reproduktivni sistem. Za alternativu koja deluje, prebacite se na botaničku SPF formulu na bazi cinka.

 

Tretmani za akne: Benzoil peroksid koji se nalazi u tretmanima za akne je povezan sa tumorom kože, primećeno je u ovoj važnoj studiji.

 

Lak za kosu: Ovi proizvodi zapravo izazivaju oštećenje pluća. Prvi simptomi trovanja lakom za kosu uključuju zamagljen vid, otežano disanje, pečenje očiju i bol u grlu.

 

Losioni za omekšavanje kože: Hemikalije u ovim losionima često potiču iz katrana kamenog uglja i sadrže arsen. Kada se apsorbuje, narušava normalne ćelijske funkcije i povezan je sa rakom kože. Za bolje rezultatei sigurnost, isprobajte losione na bazi biljaka ili umesto toga uzmite kokosovo ulje.

 

Američko društvo hemičara objavilo: Ove dve namirnice zajedno mogu da suzbiju rak!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...