10 zabluda koje su se godinama širile internetom: Veoma je opasno ako verujete u njih

10 zdravstvenih zabluda koje se godinama šire internetom mogu biti izuzetno opasne za vas, ukoliko poverujete u ono što pročitate

Medicina
10:58h Autor:
10 zabluda koje su se godinama širile internetom: Veoma je opasno ako verujete u njih
Foto: Profimedia

Ovih 10 zdravstvenih zabluda nikad nije naučno potkrepljeno i veoma je opasno ako verujete u njih:

1. Hormoni u mesu i mleku

Godinama se priča o tome kaoliko su hormoni u mleku i mesu opasni po naše zdravlje, ali istina je da su oni strogo kontrolisani te da proizvođači prate standarde koji su nametnuti kao obavezni. Zbog čega nema bojazni od ove "opasnosti" koja se godinama propagira na internetu.

2. Mamografija, zubni rendgen, skeneri na aerodromu

Istina je da mamografija spašava milione žena širom planete i nikako ne može biti opasna - naprotiv. Rendgeni su strogo kontrolisani i nikako ne mogu da naštete ljudskom zdravlju.

3. Aluminijum u dezodoransima i antiperspirantima

Naučno je dokazano da aluminijum nikako ne može da našteti ljudskom telu i priča da je čak izaziva rak je lažna.

4. Otrovna kozmetika

Otrovna kozmetika ne postoji. Svaki kozmetički proizvod je pažljivo testiran i tek kada prođe sva testiranja i ispuni sve standarde, pušta se u prodaju - tako da opasnost ne postoji.

5. GMO proizvodi

U Srbiji ne postoje GMO proizvodi, ali kupovina od lokalnih proizvođača može da vas zaštiti od svake sumnje. Kupujte lokalno i pomozite i sebi i drugima.

6. Veštački zaslađivači

Godinama se propagira lažna tvrdnja da su veštački zaslađivači opasni po život, ali to nikada nije naučno dokazano.

7. Fluoridizovana voda

Da fluroidizovana voda slabi naš imuni sistem - nikad nije naučno dokazano i to je još jedna tvrdnja u koju treba da prestanete da verujete odmah.

8. Lekovi, vakcine

Opšte je poznato da smo iskorenili neke od smrtonosnih bolesti zahvaljujući vakcinama i lekovima, te ako ste ikada verovali u ovu tvrdnju treba da prestanete odmah.

9. Konzervisana hrana

Hrana u konzervi spasila je od gladi veliki broj ljudi širom sveta u vreme ratova i velikih nestašica. Istina je da je sveža hrana zdravija, ali konzervirana hrana ne može biti opasna po život.

10. Komercijalni sapuni, šamponi, paste za zube i kreme

Opet ponavljamo da su svi kozmetički preparati na tržištu pomno testirani i provereni i kao takvi ne mogu biti opasni po život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs