Počnite što pre

Za zdravu matericu: Kako da sprečite nastanak mioma! (RECEPT)

Moguće je sprečiti nastanak mioma i smanjiti i ukloniti postojeće. Kako? U ishranu, ali i ostala životna područja uvedite jednostavne prirodne promene
Medicina
19:42h Autor:
Za zdravu matericu: Kako da sprečite nastanak mioma! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Približavanjem menopauze, hormonske promene povećavaju verovatnoću za razvoj mioma – dobroćudnih izraslina nastalih iz glatkog mišićnog tkiva materice. Može ih uzrokovati niži nivo progesterona, a povećani iznos estrogena. Ove dobroćudne izrasline mogu da uzrokuju menstrualne probleme, anemiju, vrtoglavicu i umor.

Moguće je sprečiti nastanak mioma i smanjiti i ukloniti postojeće. Kako? U ishranu, ali i ostala životna područja uvedite jednostavne prirodne promene. Za početak, obavite kompletan ginekološki pregled kako biste isključili stanja koja imaju simptome slične miomima.

Ne brukajte se kod ginekologa: Evo šta ne smete da radite na pregledu!

Jednom kad ste isključili druga stanja, spremni ste da preduzmete stvari koje će vam pomoći da smanjite i uklonite miome:

1. Izbegavajte meso, a povećajte unos lososa, skuše, tune. Ove ribe pomažu u ublažavanju upalnih procesa u tkivima i nadražaja mioma. Izbegavajte brzu hranu, zasićene masnoće, šećer, belo brašno i prerađenu hranu, kao i alkohol i cigarete.

2. Konzumirajte ishranu bogatu sirovim voćem i povrćem. Ono je bogato vlaknima i probavnim enzimima koji uklanjaju fibrin.

3. U ishranu uključite pinto, lima, crni i kidney pasulj kako biste smanjiti nivo estrogena i onemogućili rast mioma. Jedite barem jednu porciju pasulja svaki dan.

Soda bikarbona za zdravu vaginu: Najefikasnija terapija protiv kandide! (RECEPT)

4. Ograničite količinu estrogena koji unosite u telo. Smanjivanjem nivoa estrogena možete prirodnim putem da smanjite miome. To podrazumeva ograničavanje upotrebe tableta za kontracepciju, hormonskih lekova, spermicida i pesticida.

5. Praktikujte tehnike za ublažavanje stresa. Naime, stres može da iscrpi progesteron u telu i da dovede do navale estrogena. Priuštite sebi kvalitetan san jer manjak sna može da doprinese stresu.

Čudotvorna himalajska so: Zbog ovoga ćete stalno da je koristite! (RECEPT)

6. Pazite na telesnu težinu. Postepeno smanjivanje može da pomogne prirodnom smanjivanju mioma.

7. Dve čajne kašičice jabukovog sirćeta pomešajte s 2,5 dl vode. Preparat pijte svakodnevno kako biste uklonili telesne toksine.

Kako sam izlečila tumor na materici: Žena (56) otkrila moćnu smesu od tri sastojka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs