Masaža, čaj, začini

Kad vas zabole zglobovi: Najefikasnija prirodna pomoć!

Pobrinite se za svoje zglobove pre nego što potpuno otkažu
Medicina
09:42h Autor:
Kad vas zabole zglobovi: Najefikasnija prirodna pomoć!
Foto: Shutterstock

Kad zglobovi počnu da vas bole, vreme je da se za njih pobrinete, pre nego potpuno otkažu. Kako? Lako!

1. Masaža uljem od kamilice

Čudesna kamilica koja rešava kojekakve probleme može da posluži i kao sastojak ulja za masažu zglobova. Kamilica u sebi sadrži razne hemijske materije koji imaju antiupalna svojstva i smanjuju bol.

Najefikasniji čuvar jetre: Jedna šolja dnevno je sasvim dovoljna!

2. Kurkuma

Indijski šafran verovatno vam je među začinima u kuhinji, ali s obzirom na to da umanjuje bol i ukočenost zglobova, lako biste mogli da ga stavite i u svoj ormarić s lekovima. Jednostavno pronađite nekoliko recepata s njime i napravite ručak koji će da vam pomogne s artritisom.

3. Đumbir

Bez obzira da li ste ga isekli, narendali ili ga koristite već flaširanog, đumbir će vašim zglobovima da pruži olakšanje. Štaviše, ibuprofeni u sebi imaju đumbir, pa bi to trebalo da vas uveri u njegovu efikasnost. Pokušajte da napravite čaj od đumbira, ako već pri ruci nemate nikakav recept za obrok. Ne samo da će đumbir da vam pomogne s artritisom, već će vam olakšati probleme s mučninom, lošim zadahom, alergijama i nadutošću.

Pobedite loš holesterol: Sok koji masnoće dovodi u red!

4. Višnje

Višnje, svojim enzimima, umanjuju bol, a njihova boja potiče od antioksidansa koji su poznati po svojim lekovitim svojstvima. Samo 10 do 20 višanja dnevno ili ispijanje prirodnog soka od višanja pomoći će vam s artritisom kao da ste popili šest tableta protiv bola.

5. Vino

Ako imate problema s kolenima, vino je odgovor. Ljudi koji ispijaju između četiri i šest čaša crnog vina nedeljno imaju 45 odsto manju šansu za probleme s osteoartritisom kolena. Naravno, tajna lekovitosti crnog vina nije u alkoholu, već u grožđu. Nemojte da preterujete s vinom – jedna čaša dnevno dovoljna je za njegov pozitivan efekat.

Čudo iz antike: Narodni lek od borovnica za stotinu bolesti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs