Isprobajte i vi

Lišće višnje za zdravu jetru i lepu kosu: Prirodni i efikasni lekovi! (RECEPT)

Lišće višnje preporučuje se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite nervni sistem, pomažu kod nesanice i u lečenju tegoba menopauze
Lepi & Zdravi
12:04h Autor:
Lišće višnje za zdravu jetru i lepu kosu: Prirodni i efikasni lekovi! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Višnje su odličan izvor vitamina i minerala i imaju blagotvorno delovanje na čitav organizam. Glavni pigment je crveni antocijan koji deluje kao antioksidans, zato je jedan od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Ovo voće ima veliku ulogu i u održavanju lepote kože. Preporučuje se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite nervni sistem, pomažu kod nesanice i u lečenju tegoba menopauze.Osim svežih plodova, višnje možemo da koristimo i zamrznute i suve.

Drevni eliksiri mladosti koji će vas oduševiti: Rezultati vidljivi u rekordnom roku! (RECEPT)

Čaj od peteljki višanja pomaže kod izbacivanja peska iz mokraćnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja. Lišće višnje koristi se kao sredstvo za lepotu, a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.

Recepti:

Jednu kašiku usitnjenog osušenog lišća višnje i jednu kašiku osušenih cvetova kantariona stavite u posudu i prelijte s tri čaše vrućeg piva. Ovu mešavinu zagrejte do ključanja i kuvajte na blagoj vatri 30 – 40 minuta.

Kad se ohladi, čaj procedite i uzimajte dve kašike tri puta dnevno nakon jela. Ovaj čaj blagotvorno deluje na obolelu jetru.

Lek korišćen i pre 800 godina: Domaći preparat štiti srce i čisti jetru!

Lek protiv hepatitisa A takođe možete da napravite od osušenog lišća višnje. Sitno isecite deset suvih listova i stavite ih posudu u koju dodate i 300 mililitara vode. Kuvajte čaj na laganoj vatri 30 minuta. Kad se ohladi procedite. Pijte četvrtinu čaše ovog čaja tri puta dnevno.

Čaj od lišća višnje u kombinaciji s lišćem trešnje, jagode i ljubičica odličan je lek protiv peruti. Lišće naberite i prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoji. Nakon pranja čajem, kosu isperite.

Rešite se peruti: Iskoristite jabukovo sirće i ruzmarin, obratite pažnju na ishranu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs