Saznajte kako

Svaka žena mora znati: Top 10 saveta kako izbeći rak dojke!

Sam pojam dočarava slike smrti, očaja ili u najboljem slučaju, izobličenosti
Medicina
21:56h
Svaka žena mora znati: Top 10 saveta kako izbeći rak dojke!
Foto: Shutterstock

Rak dojke je verovatno jedna od najstrašnijih dijagnoza koju žena može dobiti. Sam spomen dočarava slike smrti, očaja ili u najboljem slučaju, izobličenosti.

Prema stranici breastcancer.org jedna od osam žena će razviti invazivni rak dojke u svom životu, a približno 40,000 žena godišnje zbog ove bolesti izgube svoj život.

Sa takvim izgledima protiv vas, šta možete učiniti da ne postanete deo te statistike? Prava istina je da postoje mnoge mere koje možete preduzeti - a svaka od njih će vam pomoći da smanjite rizik.

Uzrok raka leži u hrani: Ovo je najgora stvar koju sebi možete da uradite!

Važno je znati da su manje od 10% svih slučajeva raka dojke povezani sa genetskim faktorima. Ostatak od 90% povezano je sa spoljašnjim faktorima.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dr Merkola smatra da se rak može sprečiti putem odgovarajućih promena u životu, kao što je vođenje uredne ishrane, optimizacija nivoa vitamina D, vežbanje i izbegavanje toksina iz kojeg god izvora možete.

To podrazumeva pažljivu kontrolu domaćinstva i proizvoda za ličnu negu koju koristite, kao i proizvode za nameštaj i druge potencijalne toksine sa kojima svakodnevno dolazite u kontakt. Preterano izlaganje otrovima nesumnjivo igra važnu ulogu u razvoju raka. A najnovija istraživanja napokon otkrivaju najgore krivce.

1. Toksini u svakodnevnim proizvodima

Prema nedavnom istraživanju, možete smanjiti rizik od raka dojke tako što izbegavate određene hemikalije koje se nalaze u uobičajenim, svakodnevnim proizvodima.

Rak grlića materice ubije najviše žena u Srbiji: Najefikasnija prirodna preventiva!

2. Teško zapaljivi materijali (otporni na vatru) u nameštaju, tepisima i odeći

Teško je izdvojiti jednu hemijsku grupu koja je najgora, teško zapaljivi materijali nalaze se negde na vrhu zato što se koriste u nameštaju, uključujući i dušek, gde provodite veliki deo vremena.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Antiperspiranti i određena kozmetika

Parabeni su hemikalije koje služe kao konzervansi u antiperspirantima i kozmetici, kao i u losionima za sunčanje. Prethodna istraživanja pokazala su da svi parabeni imaju estrogensku aktivnost u ćelijama raka dojke.

4. Ishrana

Izbegavajte šećer, posebno fruktozu. Smanjite ili eliminišite prerađenu hranu, šećer / fruktozu i hranu baziranu na žitaricama iz vaše ishrane. Svi oblici šećera su štetni za zdravlje i promovišu rak. Fruktoza je jedna od najštetnijih.

Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!

5. Optimizacija vitamina D

Vitamin D utiče na gotovo svaku ćeliju u vašem telu i jedan je od najmoćnijih prirodnih boraca protiv raka. Ima više od 800 referenca u medicinskoj literaturi koje pokazuju efikasnost vitamina D protiv raka. Vitamin D ima sposobnost da uđe u ćeliju i podstakne ćelijsku smrt. Istraživanja su pokazala da vitamin D ubija ćelije raka, ali bez ikakvih štetnih nuspojava.

6. Održavajte zdravu telesnu težinu

Ovo će doći prirodno kada počnete jesti pravilno i počnete da vežbate. Važno je izgubite višak telesnih masti jer masti proizvode estrogen, koji može podstaći rak dojke.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

7. Izbegavajte kenoestrogene

Ksenoestrogeni su sintetičke hemikalije koje oponašaju prirodne estrogene. Povezani su sa širokim rasponom zdravstvenih učinaka, uključujući smanjen broj spermatozoida kod muškaraca i povećan rizik od raka dojke kod žena.

8. Dojite isključivo do 6 meseci

Istraživanja pokazuju da će to smanjiti rizik od nastanka raka dojke.

9. Izbegavajte nošenje grudnjaka sa žicom

Postoji velika količina podataka koja pokazuju da metalna žica u grudnjaku povećava rizik od raka dojke.

10. Spavajte dovoljno

Budite sigurni da dobijate dovoljno okrepljujućeg sna. Loš san može uticati na proizvodnju melatonina, koji je povezan sa povećanim rizikom od otpornosti na insulin i povećanjem telesne mase, a oba doprinose povećanju rizika od nastanka raka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs