Korisno znati

Većina problema potiče od kičme: Veza sa svim organima i kako sprečiti tegobe!

Pršljenovi koji se nalaze između lopatica odgovorni su za poremećaj štitne žlezde, bol u vratu, ramenima, rukama, kao i probleme sa srcem
Medicina 17.05.2015. - 11:45h Autor: uspesnazena.com
Foto: Shutterstock

Vrlo često problemi sa kičmom izazivaju bol u potpuno drugim delovima tela. Tada se počinju lečiti neke druge bolesti, naravno, bez ikakvog efekta. Zato je potrebno posebnu pažnju usmeriti upravo na kičmu.

 

Ako osećate bol u leđima, može se utvrditi u kom delu kičme se primećuju anomalije, a time i ukazati na probleme sa određenim organima.

 

Evo kako su projektovani organi vašeg tela na kičmi:

 

Prvih nekoliko kičmenih, tačnije vratnih pršljenova, povezani su sa glavom, ušima, očima, zubima, nosem i ustima. Narednih nekoliko, oni koji se nalaze između lopatica, odgovorni su za poremećaj štitne žlezde, bol u vratu, ramenima, rukama, kao i probleme sa srcem, plućima, jetrom, žučnom kesom i grudima.

 

Neočekivani uzrok bola u leđima - Greška koju svaki dan pravite!

 

Pršljenovi koji su pozicionirani na sredini leđa povezani su sa bolom u želucu, kao i problemima sa pankreasom, slezinom i nadbubrežnim žlezdama. Sa druge strane, oni koji su postavljeni malo niže imaju veze sa bubrezima, bešikom, tankim i debelim crevom.

 

Polni organi, slepo crevo, stopala i krsta vezuju se pršljenove koji se nalaze otprilike u visini karlice, a oni su odgovorni i i za bolove u stopalima.

 

Prema mišljenju lekara osteopata, oko 70% glavobolja poseduju uzrok u kičmi.

 

Zujanje u ušima, otežano gutanje hrane, problemi sa vidom – sve to može biti posledica disfunkcije intervebralnih diskova vrata. Ako bole i trnu ruke – proveravajte vratni deo kičme.

 

Problemi sa grudnim delom kičme mogu dovesti do bola u oblasti srca, želuca i creva.

 

Problemi sa lumbalnim delom kičme mogu uticati, ne samo na bol u donjem delu leđa, nego može se manifestovati kao bol u kuku, butini, narušava se osetljivost noge, kao i sam hod.

 

Lečenje i jačanje kičme pomoći će vam da se oslobodite problema u drugim organima, zato hitno uradite nešto po tom pitanju!

 

Vežba koja jača kičmu i zateže svaki mišić na telu! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...