Prirodni lek

Kopriva čini čuda za zdravlje i lepotu: Jedna biljka, mnogo čudesnih primena!

Čaj od koprive koristi se i za zaustavljanje krvarenja, čišćenje krvnih sudova, u borbi protiv anemije, smanjuje rizik od dijabetesa i nivo šećera i holesterola u krvi
Medicina
17:36h Autor:
Kopriva čini čuda za zdravlje i lepotu: Jedna biljka, mnogo čudesnih primena!
Foto: Thinkstock

Kao narodni lek, kopriva ima dugu istoriju. Davno je ustanovljeno da stimuliše rad organa za varenje, jetre, pankreasa, smanjuje bolove u želudcu, pročišćava krv, pojačava izlučivanja tečnosti iz organizma, jača imunitet, ubrzava metabolizam, delotvorna je u slučaju jakih migrena jer opušta mišiće, pomaže pri izbacivanju negativnih bakterija iz organizma.

Bez dobre krvi nema ni zdravlja - Ruski lek za jetru, cirkulaciju i prevenciju raka!

Koristi se za lečenje reumatskih bolova, ima antibakterijsko, antivirusno i protivupalno dejstvo. Zbog toga što je bogata kalcijumom, dobra je za zdravlje zuba i kostiju.

Čaj od koprive koristi se za zaustavljanje krvarenja, čišćenje krvnih sudova, u borbi protiv anemije, smanjuje rizik od dijabetesa i nivo šećera i holesterola u krvi.

Priprema čaja od koprive:

Čajnu kašičicu čaja prelijte vrelom vodom, poklopite i sačekajte 5 do 10 minuta, pa procedite. Ako nemate ozbiljnije zdravstvene probleme, čaj pijete preventivno, da biste ojačali organizam, konzumirajte ga jednom dnevno da se ne bi dogodilo da iziritirate želudac.

Izbegavajte tablete, priroda ima rešenje za sve - Čaj od limuna protiv stresa, lipa spušta temperaturu!

Takođe, čaj se ne preporučuje deci mlađoj od dve godine. Ali, ako se lečite, onda je preporučena doza od dve do najviše tri šoljice u toku dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs