Šokantno

Herpes nije samo estetski problem: Dvostruko uvećava rizik od Alchajmerove bolesti!

Višegodišnja istraživanja pokazala su da virus herpesa u organizmu utiče na kidanje veza između moždanih ćelija, što uzrokuje neurodegenerativne bolesti
Medicina
11:02h Autor:
Herpes nije samo estetski problem: Dvostruko uvećava rizik od Alchajmerove bolesti!
Foto: Thinkstock

Ako je verovati novim istraživanjima, herpes nije samo estetski problem, već opasna pretnja po zdravlje.

Naučnici sa Univerziteta u Švedskoj došli su do zaključka da herpes povećava rizik od Alchajmerove bolesti čak duplo - piše Dejli mejl.

Kojih 5 stvari treba da radite kako biste izbegli Alchajmerovu bolest, saznajte OVDE - krenite već danas!

Naročito je opasan za starije ljude, koji imaju slabiji imunitet, jer ne može da se izbori sa virusom, što može dovesti do otoka na mozgu i tako postati okidač za razvoj ove neurodegenerativne bolesti.

To se dešava tako što se na mozgu stvaraju naslage, pa moždane ćelije polako odumiru, međusobne veze se kidaju, što utiče na gubitak pamćenja i sposobnost razmišljanja. Do ovakvih zaključaka naučnici su došli putem studije na 3432 osobe, čije je stanje praćeno punih 11 godina, kao i devetogodišnja studija, sprovedena na 360 pacijenata obolelih od Alchajmerove bolesti.

"Herpes simpleks virus 1 je jedan od virusa koji jednom kada se odomaći u organizmu, ne možete ga se rešiti. On se uvlači u nervni sistem, a najčešće se javlja zbog stresa ili bolesti. Međutim, rezultati istraživanja dali su i nadu za izlečenje - istakao je doktor Hugo Luvhajm, vođa istraživanja.

OVDE saznajte kako da se rešite vidljivih tragova herpesa na prirodan i brz način!

Inače, skoro 90 odsto odraslih ima HSV-1 virus herpesa u organizmu, ali samo kod četvrtine njih pojavljuju se vidljivi tragovi u obliku mehurića na usnama i to svakih nekoliko nedelja. Virus se najčešće širi putem poljupca, a u organizmu se nastani najčešće u detinjstvu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs