Nagle promene temperature kojima smo izloženi poslednjih nedelja uzrokovale su kod mnogih borbu s prehladom. Iritacije nosa i grla, te neugodne glavobolje teraju nas da posegnemo za lekovima, dok nemali broj obolelih u želji za brzinskim oporavkom poseže i za antibioticima.
Međutim, takav način lečenja uzrokuje potpunu neravnotežu u telu jer prehladu izazivaju virusi, a ne bakterije, zbog čega na putu do ozdravljenja treba eliminisati lekove i telu priuštiti prirodan način lečenja.
OVDE preuzmite recept za eliksir zdravlja od limuna, đumbira i meda.
1. Obilje voća i povrća
OVDE saznajte kako da ojačate imunitet cele porodice - napravite vitaminsku bombu.
Obilje vitamina C neophodno je u razdoblju kada se virusi razuzdaju, a osim u pomorandži možemo ga naći i u drugom voću i povrću - više o tome saznajte OVDE. Važno je s menija u potpunosti skloniti masnu hranu i konzumirati samo obroke koju su prošli minimalnu termičku obradu.
2. Odmor
3. Udvostručen unos tečnosti pojačane prirodnim začinima
OVDE preuzmite 8 recepata koji će vam omiliti vodu!
Ona se oslobađa kuvanjem mesa, a slična je brojnim preparatima na gotovo identičnoj hemijskoj bazi koje prepisuju lekari. U supu za pojačan efekat pročišćenja disajnih puteva preporučuje se da dodate svež luk, malo đumbira ili prstohvat čili papričice.
4. Pravilno izduvavanje nosa
Kako bi sprečili pogoršanje prehlade, preporučuje se izbacivanje sluzi potiskom kroz jednu nozdrvu, na način da drugu prstom držite začepljenu.
5. Prirodni eliminatori virusa iz dosajnog sistemaSlana voda pomoći će kod uklanjanja virusa iz nosa, a možete da je pripremite sami kod kuće - 2 dcl vode prokuvate, ohladite, pa dodate 1/4 kašičice morske soli i jednaku količinu sode bikarbone. Sve dobro izmešajte, te kapaljkom u svaku nozdrvu ukapajte slanu mešavinu, ostavite da isteče i ponovite isto najmanje tri puta dnevno.
Šta sve može čudesna soda bikararbona saznajte OVDE!
Beli i crveni luk poznati su prirodni dekongestivi, a sami možete da pripremite čaj od luka. Četiri velike glavice potrebno je skuvati u 2 litre vode, nakon kuvanja od sat i po vremena dobijeni napitak procedite i vratite na vatru, te prokuvajte još kratko uz dodatak ¾ kašičice meda. Konzumirajte toplo tokom dana dok ne ispijete dobijenu količinu.