Isprobajte i vi

Ne bacajte pirinčanu vodu: Isprobajte drevni kineski lek koji sprečava rak i neguje kožu!

Ukoliko do sada niste čuli za ovaj drevni lek, sada je pravo vreme da saznate koje sve zdravstvene i kozmetičke prednosti ćete imati ukoliko budete koristili pirinčanu vodu
Medicina
07:32h Autor:
Ne bacajte pirinčanu vodu: Isprobajte drevni kineski lek koji sprečava rak i neguje kožu!
Foto: Shutterstock

Više energije, zdravija koža i sjajna kosa su samo neke od pogodnosti koje možete imati ukoliko isprobate drevni recept iz Stare Kine koji sve više postaje popularan. Reč je o pirinčanoj vodi, prenosi Lisa.rs.

Zdrav organizam i lepa koža su mogući uz samo dva sjajna i jeftina sastojaka: pirinča i vode. Ukoliko do sada niste čuli za ovaj drevni kineski lek, sada je pravo vreme da saznate koje sve zdravstvene i kozmetičke prednosti ćete imati ukoliko budete koristili pirinčanu vodu.

Zdravstvene prednosti:

- Daje telu energiju i povećava koncentraciju karbohidrata.

- Uspešno leći gastroenteritis.

- Odlična preventiva kanceru.

- Reguliše visoki krvni pritisak.

- Reguliše temperaturu tela.

- Kao preventiva i terapija zatvora.

Kozmetičke prednosti:

- Umivanje lica pirinčanom vodom čini kožu mekšom.

- Odlična je zamena toniku.

- Pomaže kod sužavanja pora na licu.

- Pranje kose pirinčanom vodom pomaže da vam kosa dobije sjaj i ostane zdrava. Praktikujte sa ohlađenom pirinčanom vodom.

- Napravite kupku od pirinčane vode.

Kako da pripremite pirinčanu vodu

Iako ste možda pročitali na više mesta da je voda u kojoj operete pirinač, pirinačna voda, to zapravo i nije tačno. Možete i ovu vodu iskoristiti, ali nećete pokupiti sve prednosti, zato pravu pirinčanu vodu pripremite na sledeći način: ostavite da pirinač proključa u vodi i to stavite više vode nego što obično stavljate za pripremanje pirinča. Voda pripremana na ovakav način je prava pirinčana voda. Možete je piti toplu ili ostaviti da se ohladi pa isperite lice ili kosu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs