HRABRO

Poznata voditeljka progovorila o najtežoj borbi u životu: Ovo mi je pomoglo da iz bitke sa rakom izađem kao pobednik!

Pažljivo pročitajte njene reči

Medicina
15:29h Autor:
Poznata voditeljka progovorila o najtežoj borbi u životu: Ovo mi je pomoglo da iz bitke sa rakom izađem kao pobednik!
Foto: Profimedia

"Posle dijagnoze raka dojke, da li je nerazumno nadati se da će jednog dana sve biti ponovo u redu?" Pitanje koje je jedna učesnica postavila Đulijani Rančić (46) tokom panela koji je održan uoči Meseca borbe protiv raka dojke.

Đulijana je iskoristila ovu prilku da ispriča priču o sopstvenom iskustvu i stvarima koje je prošla od kako joj je diganostifikovan rak dojke 2011. godine.

"Kada mi je postavljena dijagnoza, nisam mogla ni o čemu drugom da razmišljam. Konstantno sam mislila o lečenju, istraživala sam sve moguće metode koje su dostupne. Planirala posete lekarima. I tako iz dana u dan."

Nakon nekog vremena od postavljanja dijagnoze ona se vratila na posao i prisetila se tog dana. "Sećam se da sam bila u šminkernici pred odlazak u studio na snimanje. Sećam se da sam podigla glavu i videla svoj odraz u ogledalu i to je bio prvi put nakon dugog perioda da sam se našminkala i da sam izgledala lepo."

Rak dobijaju depresivci i ljudi izloženi psihičkom stresu? Iz ugla Vladete Jerotića!

"U tom trenutku sam ponovo videla sebe. Videla sam ženu kakva sam bila pre nego što mi je postavljena dijagnoza i to mi je bilo od velike pomoći u oporavku. To je bilo kao neko otrežnjenje za mene".

Đulijana je rekla da joj je taj pozitivan stav promenio ceo tok prolaska kroz najtežu bitku u životu. Shvatila je da je ovo samo jedna životna faza koja će proći.

Rekal sam sebi: "Stani, opusti se, ovo će proći. I dalje si ona zabavna, pozitivna osoba, bržna majka, ne smeš da odustaneš. Ovo je bitka, teška je, ali ćeš pobediti"

"Da i ja sam se pitala da li će doći dan kada će sve opet biti normalno i sada mogu sa sigurnošću da ti kažem da će sigurno doći taj momenat kada će sve ovo biti iza tebe"

"Pozitivan stav je najbitniji u borbi sa ovom opakom bolešću. Čvrsto verujem da mi je upravo to pomoglo da pobedim rak dojke".

Ona je pozvala žene da redovno odlaze na preglede, jer rano okrivanje uvećava šanse za oporavak.

Maja je pobedila rak i tvrdi da neizlečiva bolest ne postoji: Ovo mi je spasilo život!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs