BRZO DELOVANJE

Koriste se 7 dana, uklanjaju bol zauvek: Ovo su najefikasnije obologe za leđa! (RECEPT)

Provereno donose veliko olakšanje

Medicina
19:48h Autor:
Koriste se 7 dana, uklanjaju bol zauvek: Ovo su najefikasnije obologe za leđa! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Bol u leđima je problem koji muči sve veći broj ljudi. Najveća zabluda kod bolova u leđima jeste mirovanje, naprotiv tada se telo treba aktivirati.

Mirovanje kod bolova u kičmi toleriše se do 48 sati, sve preko može izazvati kontra efekat.

Ukoliko su mišići neaktivni može doći i do depresije, slabljenja samih mišića, pa čak i do zgrušavanja krvi u venama na nogama. Dakle prva stvar na koju je potrebno obratiti pažnju jeste redovno kretanje. Osim kretanja, u rešavanju bolova pomoćiće i obloge.

Ove tri obloge su najefikasnije kada su bolovi u leđima u pitanju:

1. Obloga od gline

Glina je veoma bogata mineralnim solima, kao i aluminijumom, kalijumom, natrijumom, gvožđem, bakrom, srebrom, olovom i magnezijumom, pa je zato preporučuju i lekari.

Da bi se nanela kao oblog potrebno je umesiti je kao hleb sa sirćetom i malo vode. U to sve dodaje se malo koprive samlevene ili sitno iskidane. Tako pripremljena smesa stavlja se u najlon, mada i krpa može poslužiti. Bolno mesto se najpre premaže maslinovim uljem, a zatim se stavlja pripremljeni obloga. Ovaj postupak potrebno je primenjivati sedam dana za redom kako bi bol upotpunosti nestao.

2. Obloga od rena i komovice

10 grama sveže narendanog rena prelijte sa pola litre komovice. Ovu smesu držite u zatvorenoj tegli 24 časa. Nakon toga, lek je spreman za upotrebu. Pamučnu krpu natopite ovom smesom i nanesite na bolno mesto, 7 dana zaredom, takođe.

3. Obloga od ruzmarina

Sastojci:

  • 300 grama osušenih iglica ruzmarina
  • 100 grama mladog lista oraha
  • litar rakije

Iglice ruzmarina sipajte teglu, dodajte iseckane listove oraha, pa sve prelijte domaćom rakijom. Teglu dobro zatvorite i čuvajte je mesec dana na toplom mestu uz mešanje svakog dana. Nakon mesec dana, procesite tinkturu i koristite je za masažu bolnih delova leđa.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs