Isprobajte

Izbacite mokraćnu kiselinu iz tela, izlečite giht: 2 narodna leka koja provereno deluju! (RECEPT)

Reagujte na vreme, koristite ove narodne lekove i rešite probleme gihta

Medicina
13:58h Autor:
Izbacite mokraćnu kiselinu iz tela, izlečite giht: 2 narodna leka koja provereno deluju! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Nakupljanje mokraćne kiseline može prouzrokovati bolu zglobovima, pa čak i giht. Donosimo vam nekoliko saveta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela.

Giht je inflamatorni oblik artritisa koji dolazi na paroksizmalni oblik u obliku crvenila, oticanja zglobova i bolova. Ponekad je čak i vrlo bolno kretanje, oseća se ukočenost i otok tela. Čest uzrok gihta je višak mokraćne kiseline u organizmu.

Kada bubrezi ne rade dobro svoj posao i ne mogu da uklone svu mokraćnu kiselinu iz organizma, ona se kristalizujme i taloži oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz tela?

Osobe koje imaju višak mokraćne kiseline u telu, moraju promeniti način ishrane. Hrana mora biti bazirana na svežem voću i porvću. Morski plodovi, meso, alkohol i prerađeni šećeri dovode do povećanja mokraćne kiseline u telu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Dobro je konzumirati i prirodne sokove, ali i biljne čajeve. Ovo su najefikasniji lekovi za uklanjanje mokraćne kiseline iz tela:

Limunada

Limunada alkalizuje organizam i pomaže pri izbegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac, pre doručka popijte 200 ml tople vode, pomešane sa sokom od pola limuna. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće deluje slično kao limunada. Pomaže pri stvaranju alkalnog okruženja u telu. Razblažite kašiku sirćeta u 200 ml vode i pijte 2 puta dnevno, jednu čašu pre ručka, a drugu pre večere. Namirnice koje uklanjaju višak mokraćne kiseline:

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs