3 KAPI OVOG ULJA ČINE ČUDA

Bočicu ovog ulja svako mora da ima u svojoj kući: Leči kožna oboljenja, čisti jetru, ubija sve viruse i bakterije!

Ovo ulje je najbolje za ljudsko zdravlje

Medicina
Autor:
Foto: Shuterstock

Ulje i čaj od iglica bora ima neverovatna svojstva, a malo ko zna za njih. Prijatne je, drvenaste arome, a koristi se za čišćenje organizma, ublažavanje bolova, oslobađanje od stresa. 

 

Sadrži moćne aktivne materije koje ubijaju bakterije, gljivice i druge patogene. Ulje se koristi kod astme, kašlja, alergija i respiratornih infekcija. Antiinflamatorne i antioksidantne komponente u borovom ulju pomažu u borbi protiv raka i štite mozak, srce, jetru i creva.

 

Kada se koristi za masažu ono normalizuje cirkulaciju krvi, ublažava oticanje, bolove u mišićima i zglobovima.

 

10 neverovatnih primena borovog ulja i čaja:

 

Bori se protiv upala 

 

Bori se protiv slobodnih radikala i upala koje doprinose hroničnim bolestima poput artritisa. Dovoljno je da 1-2 kapi svakog dana utrljate na bolno mesto.

 

Izbacuje toksine i čuva zdravlje jetre

 

Da biste stimulisali organe za varenje, očistili jetru i izbacili nataložene toksine. U ovom slučaju koristiće vam čaj od iglica bora. Dovoljno je da popijete svakog dana jednu čaja i već za nedelju dana uradićete potpuni detoks tela.

Leči disajne puteve

 

Deluje izuzetno antiseptički, pomaže kod iskašljavanja, infekcija disajnih puteva i upale sinusa. Kod kašlja, nekoliko kapi utraljte u grudi i zagrejte peškirom daj deo. Možete u ključalu vodu dodati malo ulja i koristiti za inhalaciju. 

 

Leči glavobolju

 

Utrljajte nekoliko kapi smeše borovog ulja i kokosovog ulja na slepoočice i grudi. Ili jednostavno udišite ulje nekoliko minuta. Njegov miris će značajno ublažiti glavobolju.

 

Leči kožna oboljenja

 

Značajno pomaže kod dermatoloških problema kao što je psorijaza, bradavice, atletsko stopalo, ekcemi i perut. Imajte na umu da se ne preporučuje se primena kod otvorenih rana.

 

Oslobađanje od stresa

 

Ukoliko prilikom masaže koristite ovo ulje, primetićete da stres ubrzo nestaje. Dodajte ga u kupku i primetićete kako vam se popravlja raspoloženje, smanjuje nervoza i uznemirenost. Borovo ulje se koristi za mentalni i fizički umor, jer pomaže poboljšavanju razmišljanja, pažljivosti, pamćenja

Smanjuje alergije

 

Pomešajte veću količinu borovog ulja i vodu i stavite u flašu sa rasprašivačem. Poprskajte po kući, a ono će ubiti sve alergene i grinje.

 

Odlično sredstvo za čišćenje u domaćinstvu

 

Borovo ulje će pomoći u čišćenju sobnih površina, uređaja, kupatila, podova. Dovoljno je da pomešate nekoliko kapi ulja i vode u boci sa raspršivačem, prskate po površini i obrišete čistom krpom.

 

Čisti staklene površine

 

Pomešajte borovo ulje sa sirćetom i obrišite sjajne površine čistom krpom.

 

(stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...