neverovatna

Izveštavala je o koroni, a onda dobila upozoravajući mejl koji joj je spasao život: Zauvek ću joj biti zahvalna!

Svet je ovih dana surovo mesto, ne zaboravite da brinete o sebi. Brinite jedni od drugima, poručuje novinarka sa Floride

Medicina
Autor:
Izveštavala je o koroni, a onda dobila upozoravajući mejl koji joj je spasao život: Zauvek ću joj biti zahvalna!
Foto: PrintscreenInstagram/victoriapricetv

Američka tv reporterka Viktorija Prajs proteklih nekoliko meseci izveštavala je o pandemiji korona virusa, te usled naleta poslovnih obaveza nije stigla da brine o svom zdravlju.

Naime, novinarku WFLA News-a u gradu Tampa u američkoj državi Florida je gledateljka posle izveštavanja upozorila na izraslinu koju je primetila na njenom vratu.

"Imala sam dosta posla od samog početka pandemije. Smenama nije bilo kraja, a događaja za izveštavanje nikad više. Morala sam da se prilagodim radu na daljinu i u mom slučaju preuzmem ulogu istraživačkog novinara. Pratili smo zdravstvenu krizu veka, ali zdravlje mi je bilo poslednje na pameti", napisala je na Tviteru i dodala:

Iz bitke sa rakom pluća, Ana je izašla kao pobednik: Ovo mi je spasilo život!

"Sve dok prošle nedelje nisam dobila mejl od jedne gledateljke, koja je na mom vratu primetila izraslinu. Napisala mi je da ju je podsetila na nešto slično što je ona imala. U njenom slučaju to je bio tumor".

U mejlu zabrinute gledateljke je pisalo:

"Molim te, idi proveri je li sve u redu sa štitnom žlezdom".

Odmah nakon toga, Viktorija je otišla kod lekara koji je utvrdio da i ona ima tumor.

Novinarka s diplomom Univerziteta Boston otkrila je da ide na hitnu operaciju kak obi joj izvadili tumor i limfne čvorove.

"Lekari kažu da se širi, ali ne previše. Nadamo se da će ovo biti moja prva i poslednja operacija", napisala je na Tviteru, dodajući da se ona i doktori nadaju da hemoterapija neće biti potrebna, barem ne sada.

"Da nisam primila taj mejl, ne bih otišla kod lekara, a moj karcinom bi nastavio da se širi. To je strašno. Zauvek ću biti zahvalna toj ženi, koja nije imala nikakvu obavezu da upozori, potpuno nepoznatu osobu.

Psihijatar objašnjava: Evo kako da postupite ako vaši bližnji ne shvataju ozbiljno koronu i ne nose maske!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs