Istraživanja pokazala

Agavins - sastojak iz Agave smanjuje nivo šećera u krvi i pospešuje mršavljenje

Ovaj sastojak, koji se dobija iz biljke od koje se pravi i tekila, odlična je zamena za šećer, jer je zdrav i lako se apsorbuje u organizmu
Medicina
13:26h
Agavins - sastojak iz Agave smanjuje nivo šećera u krvi i pospešuje mršavljenje
Foto: Thinkstock

Tekila možda može da uradi mnogo više za vas, osim što će vam podići raspoloženje na žurci. Naime, novi zaslađivač koji se dobija iz agave od koje se pravi tekila, smanjuje nivo šećera u krvi, a deluje tako što pomaže pri mršavljenju.

Istraživanja sprovedena u Americi su došla do zaključka da Agavins, smanjuje nivo šećera u krvi što pospešuje mršavljenje kod miševa na kojima su rađeni eksperimenti.

Izbacivanje šećera iz ishrane smanjuje bore, više pročitajte u tekstu OVDE.

Agavins je sastojag biljke Agave koja se koristi za pravljenje tekile, i za razliku od glukoze i fruktoze, agavins se apsorbuje u telu, tako da ne može da podigne nivo glukoze u krvi. Ova biljka je puna vlakana i zbog toga stvara osećaj sitosti u organizmu.

- Verujemo da agavins ima veliki potencijal kao budući zaslađivač, jer je rastvorljiv i ima neutralan ukus. Ovo je budućnost koja će pomoći gojaznim ljudima i dijabetičarima - navode stručnjaci.

Šećer uzrokuje bol, demenciju i oštećenje jetre, a više možete pročitati OVDE.

Na žalost, dugo vremena će proći pre nego ovaj proizvod vidimo na rafovima prodavnica jer je za sada testiran samo na miševima i još nije ispitano kako deluje na ljude.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs