Oprez

Ruski molekularni biolog i imunolog: Ovako pripremljena hrana ubija sve viruse!

Mališeva je na Instagramu objasnila da li zaraženi kuvar može kupcu preneti virus preko hrane koju je pripremao

Medicina 15.04.2020. - 09:33h Autor: Sputnik
Foto: Profimedia

Poznata ruska doktorka Elena Mališeva saopštila je da zagrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni "ubija svaki slučajni virus", čak i ako je kuvar kašljao ili kijao za vreme pripremanja hrane.

 

Mališeva je na Instagramu objasnila da li zaraženi kuvar može kupcu preneti virus preko hrane koju je pripremao.

Naime, prema tvrdnjama profesorke molekularne biologije i imunologije u Los Anđelesu Paule Kenon, potrošači ne treba da se plaše kupovine gotove hrane, jer se kuvari u restoranima pridržavaju strogih higijenskih pravila kako bi izbegli bolesti izazvane hranom.

 

Pored toga, Mališeva je savetovala da gotovu hranu iz posude u kojoj je kupljena treba zagrejati u mikrotalasnoj, oprati ruke i potom jesti. Kako je istakla, zbog toga se preporučuje uzimanje gotove zamrznute hrane, koja zahteva zagrevanje, prenosi “Sputnik”.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...