Potpuno atipično

Došao je u bolnicu sa samo 1 simptomom: Skener je pokazao uništena pluća! Da li je ovo novi znak korone?

Ništa osim ovog bola nije odavalo da s muškarcem nešto nije u redu

Medicina
Autor:
Došao je u bolnicu sa samo 1 simptomom: Skener je pokazao uništena pluća! Da li je ovo novi znak korone?
Foto: Shutterstock

Od visoke temperature do suvog kašlja, poznato je da korona virus dolazi s nizom drugih, možda gadnih simptoma. Sada naučnici upozoravaju muškarce na još jednu moguću retku nuspojavu bolesti COVID-19!

CT je pokazao oštećenje na plućima

Istraživači iz Medicinske škole Harvard podneli su izveštaj o slučaju 42-godišnjaka koji je testiran pozitivno na virus, nakon što je u bolnicu došao s "probadajućim bolom" u testisima, piše Dejli mejl.

Lekari nisu mogli da pronađu ništa loše s njegovim testisima, ali je zato skener pokazao oštećenje na plućima. Dva dana kasnije, muškarcu je dijagnostikovan COVID-19. Nažalost, budući da je čovek imao atipične simptome, nekoliko drugih pacijenata i lekara možda su se nesvesno izložili virusu.

Evo kako se pravilno pere i suši pamučna maska: Jedino ovako će vam obezbediti pravilnu zaštitu od virusa!

foto: Shutterstock

U studiji objavljenoj u Američkom časopisu za hitnu medicinu, istraživači su napisali:

"Pacijent nije pokazao respiratorne simptome niti je lekarski tim znao da je pacijent nedavno testiran pre dolaska u bolnicu. Dakle, zdravstveni radnici koji su ga pregledali nisu nosili odgovarajuću opremu. Kao rezultat toga, više od 25 pacijenata i radnika bolnice obavešteno je o potencijalnoj izloženosti."

Da li je bol u testisima povezan s korona virusom?

Iako ostaje nejasno da li je njegov bol u testisima povezan s korona virusom, poznato je da i drugi virusi utiču na ovaj deo tela kod muškaraca.

"Postoje određeni virusi koji mogu uticati na testise, poput zauški. Samo će vreme reći hoće li COVID-19 uticati i na testise, ali to nije simptom na koji su se mnogi pacijenti kojima sam se bavio žalili. Za većinu njih testisi su najmanja briga", zaključio je dr Vini, hirurg iz Birmingema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs