Ponovo aktuelna tehnika

Metod dr Zalmanova, Hipokrata 20. veka: Ovako možete kod kuće izlečiti pluća od bronhitisa, tuberkuloze i korona virusa!

Doktor koji je lično upoznao ove metode lečenja i primenjivao ih, daje precizno uputstvo za lečenje

Medicina
13:42h Autor:
Metod dr Zalmanova, Hipokrata 20. veka: Ovako možete kod kuće izlečiti pluća od bronhitisa, tuberkuloze i korona virusa!
Foto: Shutterstock

Pre oko sto godina, doktor medicine, naturopatije i gerontologije Abram Solomonovič Zalmanov bio je na čelu grupe za brobu protiv epidemije tuberkuloze. Ovog čoveka zvali su Hipokrat 20. veka.

Načelnik Instututa za psohosomatske bolesti u Izraelu, dr Rae Eli Talberg danas ponovo govori o njegovoj metodi lečenja pluća, opisujući je kao odličan način da se pobedi korona virus, čak i u kućnim uslovima.

Glavni problem sa virusima

"Naučili smo da se sa mikrobima borimo putem antibiotika i vakcina. Ali, virusi su mnogo komplikovaniji nego što mislimo. Virus nije nezavistan organizam, on je praktično parče DNK ili RNK, koje oživljava kad uđe u ćelije domaćina. To je poput fleš memorije koja nije živa bez računara, ali kada se kompjuter uključi, oživljava", objašnjava Talberg.

Po njegovom mišljenju, broj sojeva virusa mnogo je veći nego što možemo da predvidimo i oni mutiraju veoma brzo.

Ko je primio ovu vakcinu kao dete, zaštićen je od korone?!

"Vakcina protiv gripa, na primer, efikasna je samo protiv nekoliko sojeva virusa koji su najzastupljeniji u sezoni. Vakcina nas može zaštititi od njih, ali ne i od bolesti koje nose drugi sojevi, a telo nam je nakon vakcine dosta oslabljeno", smatra izraelski doktor.

Korona virus je, prema rečima dr Talberga, opasan zato što izaziva upalu pluća i plućnu fibrozu (oštećenje plućnog tkiva).

"Kod fibroze, vezivno tkivo zadobija ožiljke na različitim mestima. U ovom slučaju se razmena gasova drastično smanjuje, otežan je unos kiseonika u pluća. Do tada su bakterije u telu "živele mirno", ali sada dolazi do sekundarnog zapaljenja pluća. Telo podiže temperaturu da bi ubilo virus i pobedilo upalu. Problem kod korona virusa je taj što se temperatura podiže tek kada se fibroza već formirala", objašnjava doktor.

Rešenje koje on predlaže zasnovano je na dubokom poznavanju psihologije i patologije kliničkog rada dr Zalmanova i njegovih sledbenika. Cilj je da telo veštački podigne temperaturu na samom žarištu problema - plućima, a u pitanju je, praktično, obična topla obloga.

Uz pomoć tih obloga, dr Zalmanov je svojevremeno lečio bronhitis, upale pluća, čak i tuberkulozu. Za života je tvrdio da je najbolji dokaz efikasnosti ove tehnike to što je sam doktor navodno uspeo sebi da ukloni ožiljak sa srca nakon infarkta koji je doživeo u starostti.

"Lično sam se upoznao s metodama dr Zalmanova pre više od 25 godina, kada sam radio u vojnoj bolnici u Kijevu. Pomoću njegove metode uspeo sam da opravim mnogo pacijenata, a nekima čak i da spasim život. Sve su to bili ljudi koji su umirali od upale pluća u to vreme", tvrdi dr Talberg.

On je detaljno opisao celu proceduru:

  • Ćebe, najbolje vuneno, saviti po širini tri do četiri puta;
  • Veliki frotirski peškir saviti na pola, pa staviti preko ćebeta;
  • Dužina treba da potpuno prekrije grudi, a po širini da obuhvati deo od pazuha do donjih rebara;
  • Saviti jedan manji peškir i potopiti ga u vodu toplote 60 stepeni. Blago iscediti peškir i obmotati oko osobe i ćebati, da sve bude lepo uvijeno;
  • Ovako držati 20 minuta, pa skloniti obloge i ostaviti osobu da odmara 40 minuta u krevetu.
  • Ponavljati tri dana zaredom, jednom dnevno, pa napraviti pauzu tri dana. Po potrebi se tada može ponoviti.

Temperatura i kašalj mogu da se uopšte ne pojave: 4 manje poznata, ali sigurna pokazatelja korona virusa!

"Ako osoba ima teške plućne simptome, tretman traje 30 minuta. Dva puta dnevno može se obavljati samo uz nadzor lekara.

Ne preporučuje se trudnicama i osobama sa povredama kože", upozorava dr Talberg.

Napomena: Ovaj tekst nije zamena za stručni lekarski pregled, informativnog je karaktera i ne poziva na samolečenje. Ako imate simptome korona virusa, javite se lekaru! Pre bilo kakvog prirodnog lečenja, obavezno se konsultujte sa vašim lekarom!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs