Zabrinjavajuće

Vodu nikada ne prokuvavajte više puta: Opasnije je nego što mislite!

Doktori su došli do neverovatnih saznanja

 

Medicina
14:20h Autor:
Foto: Shuterstock

Ukoliko prokuvate vodu jednom, ona postaje čistija i sugurnija za piće, ali ukoliko taj proces ponovite još jednom rizikujete da izazovete tegobe u stomaku.

 

Prokuvavnjem vode dva puta zdravi minerali koji se nalaze u njoj postaju štetni, osim toga tako nastaje i kamenac u posudi u kojoj se voda kuva, a ona je glavni uzročnik nastanka kamena u bubregu.

 

Nitrati

 

Oni se nalaze i u vodi i u vazduhu i u tlu, ali postaju opasni kada su izloženi visokim temperaturama. Visoke temperature pretvaraju ih u nitrozamine koji su kancerogeni, a doktori ih dovode u vezu sa nastankom raka jajnika, debelog creva i želuca.


Akademik i neurohirurg Smejanovič (81) posle 3.000 operacija otkrio: Ovo je smrt za mozak!

Fluoridi

 

Fluoridi u vodi predstavljaju rizik za zdravlje, naročito suopasni za neurološki i kognitivni razvoj dece. Objavljena je studiju koja je dokazala da je prisutnost fluorida u vodi povezana sa nižim koeficijentom inteligencije kod dece, a i sa nižom stopom plodnosti.

 

Arsenik

 

Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi arsenik koji vodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, pa i do kardiovaskularnih bolesti.

 

Bolja od svakog leka: Bundeva leči čitav organizam!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...