Ruski recept

Artritis i artroza: Sedmodnevna terapija sokom koja uništava bol! (RECEPT)

Pre upotrebe ovog prirodnog leka najbolje je da se konsultujete sa vašim doktorom

Medicina
Autor:
Foto: Profimedia

Za bolesti zglobova koriste se različite metode lečenja. Značajni su narodni lekovi koji imaju velike prednosti: dostupnost, jednostavnost proizvoda i domaća priprema.

 

Međutim, ove narodne lekove koristite samo uz preporuku lekara.  Lekar najbolje zna vašu dijagnozu te vam može dati adekvatan savet kada je lečenje u pitanju.

 

Lečenje atritisa i artroze pomoću sokova:

 

Ovo je mera soka za nedelju dana:

 

1. Potrebno vam je: sok od šargarepe, kupusa i zelene salate u razmeri 2:1:1. Popijte pola čaše soka tri puta dnevno pre jela.

 

2. Pomešajte sok od šargarepe i celera u razmeri 1:1. Pijte pola čaše soka tri puta dnevno pre jela.

 

3. Pomešajte šargarepu, celer i peršun u razmeri 4:2:1. Pijte pola čaše soka tri puta dnevno pre jela.

 

4. Pomešajte sok od šargarepe i sok od rotkvice u razmeri 1:2. Pijte pola čaše soka tri puta dnevno i to pre obroka.

 

5. Pomešajte sok od šargarepe, celera, peršuna i spanaća u odnosu 4: 2 : 1 :2 i pijte pola čaše soka tri puta dnevno pre obroka.

 

Sok od limuna čisti limfni sistem: Ruski lek koji je spasao milione ljudi od teških bolesti! (RECEPT)

foto: Shutterstock

6. Pomešajte sok od šargarepe, celera i zelene salate u odnosu 4: 3: 2. Pijte pola čaše soka tri puta dnevno pre obroka.

 

7. Pomešajte sok od šargarepe, spanaća, repe i potočarke u odnosu 4: 2: 1: 1. Pijte pola čaše soka tri puta dnevno pre obroka.

 

Još recepata za tretiranje bolnih zglobova:

 

- Kažu da kod artritisa i poliartritisa odlične rezultate daje indijski metod - klice krompira stavite na bolne zglobove, zavijte i ostavite da stoji. Odličan rezultat navodno daje i držanje komada krompira u šaci tokom cele noći (takođe mora da se zavije), ukoliko vas muče bolovi u zglobovima šake.

 

- Oljuštite 5 glavica belog luka, iseckajte i prelijte sa 500 ml votke. Ostavite na tamnom, toplom mestu da stoji 10 dana. Uzimajte po 1 kašičicu tinkture 3 puta dnevno 30 minuta pre obroka. Ako osećate da je tinktura previše jaka, pre nego što popijete kašičicu tinkture, razblažite je sa 3 kašike prokuvane vode. Tinkturu treba popiti celu.

 

- Kod reumatskog poliartritisa pomažu i grančice smreke. Sveže grančice iseckajte, prelijte kipućom vodom i ostavite da stoji. Kad se prohladi do 37-38 stepeni, potopite stopala ili šake u vodu sa smrekom i tako ostavite 30 minuta. Nakon toga je važno da se ne zamarate, već da ležite bar sat vremena.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Nedostatak magnezijuma žestoko utiče na psihu: Kako da ga prepoznate i nadoknadite! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs