Saznajte

Razlike između BB, CC i DD krema: Otkrijte koja je najbolja za vašu kožu!

To su hidratantne kreme koje neće prekriti nedostatke, ali će ujednačiti boju ukoliko imate dobar ten. One ne služe za korekciju nedostataka, nego tek da bi vratile ujednačenu nijansu i blistavost koži

Hair & Makeup 12.09.2018. - 22:35h Autor: Vijesti.me
Foto: Shutterstock

Kreme abecednih naziva BB, CC i DD postale su standardna ponuda na policama svih drogerija. Baš kad nam je postalo jasno šta su to BB kreme, njima su se pridružile CC i DD kreme, te opet unele zbunjenost u odabir.

Za početak ćemo krenuti od krema u boji iz kojih ove kreme vuku korenje.

 

Kreme u boji

 

Kreme u boji su tačno ono što im naziv kaže - kreme s dodatkom boje. To su hidratantne kreme koje neće prekriti nedostatke, ali će ujednačiti boju ukoliko imate dobar ten. One ne služe za korekciju nedostataka, nego tek da bi vratile ujednačenu nijansu i blistavost koži.

 

BB kreme

 

BB kreme stigle su kod nas iz Azije gde se upotrebljavaju već dugo vremena. One nude prekrivanje i korekciju tena uz mnoge druge prednosti poput hidratacije, izbeljivanja pega, visokim zaštitnim faktorom. Njihova mana je što su obično svetlije i teško je pronaći pravu nijansu, a prednost je što na licu deluju prirodnije od pudera. Uz to adekvatno će vas zaštiti od sunca i istovremeno dok prekrivaju nedostatke one će delovati i na njihovo lečenje.

 

Emili Ratajkovski otkriva: Našminkajte se za sastanak za samo 5 minuta! (VIDEO)

foto: Shutterstock

CC kreme

 

CC kreme vuku naziv iz “color correcting” i njihova namena je po pravilu korekcija boje na licu. Obično ih koriste žene koje imaju problema s pegicama, crvenilom i žućkastom umornom kožom kojoj vraćaju blistavost. One su mnogo lakše teksture od BB kreme. Mnogi ih smatraju naprednijom verzijom BB krema zbog svoje lagane teksture, međutim, one neće ponuditi pozadinsko rešavanje problema kao što to rade BB kreme.

 

DD kreme

 

DD kreme su najnoviji proizvod. Naziv je nastao iz “dynamic do-all” ili “dinamično odrađuju sav posao”. Neke kreme ističu drugo poreklo naziva “daily defense - svakodnevna odbrana”. U svakom slučaju to je hibrid između BB i CC krema. Obećavaju zaštitu, pozadinsku korekciju nezdrave kože, dok istovremeno vraćaju blistavost i ujednačavaju boju na prirodniji način od BB krema. Naravno puno je proizvoda na tržištu koji obećavaju sve i svašta, pa će biti težak zadatak pronaći DD kremu koja zaista pruža sve ono što vam treba, ali vredi pokušati.

 

Sprečite da štetni uticaji iz okoline unište vašu kožu: Evo kako!

foto: Profimedia

EE kreme

 

EE krema najnaprednija je od svih abecednih kremica i zasad je tek jedna tržištu, ali ne sumnjamo da se trend neće nastaviti. Kozmetički gigant Estée Lauder prvi je na tržište izbacio EE kremu koja bi trebalo da štiti kožu od štetnih UV zraka i svakodnevnih oštećenja uzrokovanih zagađenjem vazduha i smanjuje pojavu bubuljica i tamnih mrlja dok u isto vreme pruža koži svež izgled i naravno prekriva nepravilnosti. Nanosi se svako jutro (sama ili u kombinaciji s puderom) kako bi se prekrili nedostaci na koži poput ožiljaka od akni, mrlja od sunca i crvenila na koži.

 

Sve slavne žene Holivuda imaju nešto zajedničko - Džen Atkin: 5 jednostavnih trikova za savršenu kosu najpoznatije frizerke na svetu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...