Ukusan i sočan plod

Smanjuju rizik od raka, dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja: 5 razloga da ove jeseni jedete kruške!

Ako pri ruci imate savršeno zrelu krušku, svakako pripremite i ubruse jer su kruške zapravo vrlo sočan i ukusan zalogaj

Fitnes & Nutricija
Autor:
Smanjuju rizik od raka, dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja: 5 razloga da ove jeseni jedete kruške!
Foto: Shutterstock

Jabuke i bundeve nekako su glavne zvezde svake jeseni, pa vrlo često potpuno zaboravljamo na kruške…

Iako možda nisu najpopularnija jesenja namirnica, postoje brojni razlozi zbog kojih nikako ne bi trebalo da zanemarujete kruške. U nastavku donosimo samo neke od njih.

Kruške su superhrana

Kruške nisu samo sočne i ukusne, već su i jedna od najzdravijih jesenjih namirnica. Brojna istraživanja povezuju kruške sa smanjenjem rizika od oboljenja kao što su rak, dijabetes tipa 2 kao i raznih srčanih oboljenja. Nemojte ih guliti budući da se većina nutrijenata nalazi u njihovoj kori!

Verovali ili ne: Uz pomoć ovih 5 saveta nutricionista, možete da jedete više, a imaćete savršenu liniju!

foto: Shutterstock

Postoje stotine raznih ukusa

Verovali ili ne, postoji nešto više od 3.000 različitih vrsta kruški, a svaka od njih ima svoj poseban ukus. Možete da odaberete slatke, sočne ili hrskave kruške, a pre nego što pronađete svoju omiljenu vrstu svakako ih najpre isprobajte što više.

Mogu biti pikantne

Unapredite svoju sledeću večeru predjelima inspirisanim kruškama. Možete pripremiti prepečence s kruškama i kozjim sirom, ili narezane komade kruške omotati pršutom – što god odlučili nećete da pogrešite (a ni potrošiti previše vremena).

…ili slatke

Ako se pronalazite u opisu osobe koja veruje da je desert najvažniji obrok u danu, sigurno znate i da su opcije deserta s kruškama praktično beskonačne. Nakon što ih sve isprobate, pita od jabuke brzo će pasti u zaborav.

Kruške su izuzetno sočne

Ako pri ruci imate savršeno zrelu krušku, svakako pripremite i ubruse jer su kruške zapravo vrlo sočan i ukusan zalogaj u kojem možete uživati u svako doba dana (i noći).

Zapostavljen, a neophodan: Ovaj vitamin je organizmu preko potreban!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs