Oštećujemo kosu

3 navike kojima uništavamo našu kosu: Nesvesno ih radimo svaki dan!

Stalnim povlačenjem i težinom koju mora da podnosi kosa iznad čela, oštećuju se folikule kose te se tako sprečava rast nove

Nega
Autor:
3 navike kojima uništavamo našu kosu: Nesvesno ih radimo svaki dan!
Foto: Shutterstock

Često svoje raspoloženje 'ispucamo' na našoj kosi. Od nervoze i stresa je vrtimo prstima, igramo se vrhovima, vežemo prečvrsto rep…

Zapravo, ne razmišljamo da bismo upravo našim 'nerazmišljanjem' mogle oštetiti svoju kosu – i to ozbiljno i dugotrajno. Stoga donosimo tri saveta - što nikako NE treba raditi s kosom.

1. Skloni prste s kose!

Uglavnom radimo to zbog toga jer smo živčane: omotavamo kosu oko kažiprsta – i to po više puta. Međutim, ta je navika štetna za našu kosu – ruke nam često nisu čiste te prenosimo prljavštinu na kosu. A to pak uzrokuje mašćenje kose.

Moderne frizure za svaku dužinu kose: Proleće je vreme za promene! (FOTO)

foto: Shutterstock

2. Raspusti kosu!

Konjski rep je brza frizura koji ostavlja utisak na okolinu. Međutim, ako si svaki dan vežeš kosu u rep, to može uzrokovati opadanje kose – takođe i ako vežeš pletenicu ili punđu. Stalnim povlačenjem i težinom koju mora da podnosi kosa iznad čela, oštećuju se folikule kose te se tako sprečava rast nove.

3. Šišanje je bolje!

Postoji jedna dečja bajka: „Ako iščupaš sedu kosu, izrašće ti deset novih dlaka.“ Dobro je da se radi o bajci. Naravno da čupanjem kose nećemo potaknuti rast nove – naprotiv, oštetićemo folikule. Ako te seda vlas baš jako smeta, skroz je kratko ošišaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs