Obavezno pročitajte

Savršeni nokti u 6 koraka: Kako da trajni lak traje još duže! (FOTO)

Sigurno ste primetili kako se posljednjih par godina sve više žena odlučuje za trajni lak na noktima. Trajni lak zaista je kao stvoren za sve žene u pokretu, koje su stalno u žurbi i nemaju vremena stalno sređivati nokte...

Nega
14:30h Autor:
Savršeni nokti u 6 koraka: Kako da trajni lak traje još duže!  (FOTO)
Foto: Profimedia

Savršeni trajni lak najbolje je potražiti u profesionalnom salonu, a mi vam donosimo nekoliko trikova kako očuvati trajni lak na rukama postojanim što duže.

Jaki, zdravi i lepi nokti: 6 zakona pravilne nege!

1. Kratki nokti – Volite duže nokte? Prilikom sledeće posete salonu razmislite kako s dužim noktima obično radite sve i oni nisu toliko otporni na spoljašnje uticaje kao kratki nokti. Nokti nisu alat, oni su ukras. I zato su kratki nokti dužine do vrha jagodice izdržljiviji, a trajni lak na njima duže ostaje netaknut. Razlog tome je što kod kratkih noktiju upravo jagodice prstiju najviše koristimo za čišćenje, pranje i slične mehaničke radnje, a nokat ostaje zaštićen.

Jesenji trend: Nokti prirodnih tonova sa dodacima kojima nećete odoleti! (FOTO)

2. Zaštitne rukavice Rukavice su apsolutno obavezne prilikom čišćenja, pranja sudova i ostalih kućnih poslova. Agresivna sredstva nagrizaju lak, kožu i nokte, zaito ih izbegavajte koristiti golim rukama, one će vam biti zahvalne.

3. Turpijanje – Iako su ponekad duži nokti lepši, oni kraći svakako su praktičniji. Između dve trajne manikure uzmite turpiju u ruke i bacite se na posao. Kada osetite da su vam nokti predugi, skratite ih i turpijajte ih samo u jednu stranu, nikako napred-nazad jer će postati podložniji listanju i pucanju.

4. Gel za dezinfekciju ruku Čistoća je pola zdravlja, a vaše ruke izložene su svakakvoj prljavštini. Posežete li zbog toga za gelom za dezinfekciju? Zapamtite, alkohol u ovim gelovima isušiće ruke i nokte pa će vaši nokti nakon nekog vremena izgledati neuredno i postatće podložniji listanju i pucanju. Umesto gela za dezinfekciju, perite ruke mlakom vodom i blagim sapunom.

Apsolutni hit jeseni: Siva je najmodernija boja laka za nokte! (FOTO)

5. Ulje za kožicu – Osim što hrani i omekšava kožicu i zanoktice, ono hidrira nokte. Ulje se koristi za očuvanje zdravlja noktiju, pa su zbog njega nokti fleksibilniji, a trajni lak samim time traje duže.

6. Krema za ruke Hidrira i hrani kožu i nokte, usporava rast pokožice i neguje zanoktice. Sprečavanjem rasta pokožice, trajni lak bolje prijanja uz ploču nokta pa se na taj način sprečava njegovo odizanje, dok su hidrirani nokti fleksibilniji i otporniji na spoljašnje uticaje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs