Da trud ne bude uzaludan

Najbrži načini da osušite lak za nokte

Svima nam se desilo da predivno i precizno nalakiramo nokte, divimo se kako smo ih sredili, a baš nam je tada potreban telefon i sav napor ode u vodu
Nega
18:20h
Najbrži načini da osušite lak za nokte
Foto: Shutterstock

Ako ne želite da čekate da se lak na noktima suši svojom brzinom i nemate vremena, ubzajte proces na neki od sledećih načina.

Top coat: Završni sloj za sjaj, obično se pravi i da suši lak za nokte (možete naći one gde proizvođač kaže da suši za 60 sekundi). Top coat je dobar izbor, među jeftinijim, mada obezbeđuje površinsku osušenost nokta, znači ipak morate malo da pripazite nokte.

Tečnost za sušenje: Slično prethodnom ali sa manje gustine, čime brže suši, ali daje manji sjaj. Ipak, to je dobar izbor.

Sprej za sušenje

: Trenutno suši lak, malo neprijatan zbog osećaja hladnoće koji stvara. Malo je skuplje rešenje, ali brže i više suši, gotovo trenutno.

Aparati za sušenje: Izduvavanjem hladnog vazduha “stežu” lak za nokte, mada ipak u malo dužem vremenskom periodu. Takođe skuplje rešenje.

Vazduh: Ništa ne košta ali onda se naoružajte strpljenjem i opustite se

Hladan vazduh: Fen ima svako tako da ne košta ništa, a hladan vazduh je dobro rešenje uz malo vremena.

Hladna voda: Ovo je najstariji trik. Držati nešto više od 30-ak sekundi nokte umočene u hladnu vodu je dobar metod za sušenje. Lak ipak treba malo da se prosuši, a ne da bude tek nalakiran.

Imate izbor

Sve u svemu, izbor je na vama. Ako tražite ono što najbrže suši lak za nokte, pobednik su sprejevi, aparati i tečnosti za sušenje i oni ga svakako i najčvršće osuše. Ponekad su nam, ipak, jeftini izbori jedini dostupni, te ne možemo da ih se odreknemo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs