Sve primene laka za nokte

Vaši lakovi ne moraju da stoje na polici ili završavaju u kanti. Dajemo vam šest trikova kako da postojeće lakove za nokte pretvorite u nešto više od proizvoda za ulepšavanje.
Zanimljivosti
10:46h

1) Ogrebali ste omiljeni par cipela? Umesto da ih bacite u ćošak ormara i tužno posmatrate kako propadaju, uzmite boju laka koja se najbolje slaže sa bojom cipela i zamaskirajte ogrebotinu. Pre nego namažete lak na cipelu, isprobajte ga na parčetu papira i uporedite sa cipelom. Ukoliko se nijanse slažu, vaše cipele moći ćete da nosite sve dok vam ne dosade.

 

2) Nakit od bižuterije lako gubi boju, a može ostaviti ružne, zelenkaste tragove na vratu ili na ruci. Kako bi usporili proces odvajanja od komada nakita koji volite, namažite ga providnim lakom, ostavite preko noći da se osuši i produžićete mu rok trajanja. Ukoliko neki komad dugo imate, potrebno je postupak ponoviti čim primetite i najmanje promene.

 

3) Možete se naći u situaciji da vam dugme na pantalonama ili suknji pravi iritaciju na koži. To ne znači da morate da se odreknete tog odevnog komada, dovoljno je da unutrašnju stranu kopče premažete lakom i ostavite da se osuši. Lak će sprečiti direktan dodir kože sa metalom koji stvara iritaciju, a vi ćete imati jedan problem manje.

 

4) Lakom za nokte možete popraviti i trake za kosu i tašne, ali je najpoznatija upotreba laka kako bi se zaštitile najlon čarape od daljeg cepanja. Dovoljna je jedna kapljica laka i produžićete život čarapa. Ukoliko se nalazite van kuće, jeftinije i praktičnije je kupiti najobičniji lak za nokte, nego tražiti čarape, a zatim se presvlačiti.

 

5) Šaljete pismo ili pozivnice za venčanje? Umesto da ližete koverte, što nije higijenski i može lako da poseče jezik, koristite lak za nokte. Ovo je brži i daleko bezopasniji način da koverte ostanu zatvorene dok ne stignu do primaoca.

 

6) Ukoliko volite da šijete, znate da je najveći problem ubosti konac u iglu. Ne samo da ćete se iznervirati, već ćete se i nekoliko puta ubosti. Zato, namažite vrh konca lakom za nokte, kako bi dobio čvrstinu i šivenje će biti još jednostavnije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...